Advies gezocht voor schilderwerk en reparatie kozijnen

Onhandige klusser

  • #1
Hoi allemaal, ik ben nieuw hier op dit forum en zal jullie alvast vertellen ik heb simpelweg niet zoveel kennis over klussen. Wel wil ik graag dingen leren en dat doe je mijn inziens door het in ieder geval te vragen.

Hieronder 2 foto’s van kozijnen waar iets aan moet gebeuren.
- Allereerst het blauwe kozijn: hier gaat de verf er langzaamaan vanaf. Kan ik dit het beste gewoon even helemaal opschuren, wat houtvuller erbij en overschilderen? En moet daar dan eerst grondverf overheen? Moet ik dan het gehele kozijn opschuren en verven of alleen dit latje?
- Dan de onderkant van het rode deurkozijn. Het scheelt dat dit kozijn nog een ander kleurtje moet krijgen alleen is de onderkant van het kozijn er niet zo best aan toe. Is het nog haalbaar om deze op te schuren en met houtvuller weer een beetje mooi te maken of zouden jullie het geheel vervangen?

Alvast bedankt om in ieder geval mijn verhaal te lezen en ik hoop dat jullie mij van advies kunnen voorzien.

Groetjes,
De onhandige klusser

IMG_5541.jpeg IMG_5537.jpeg IMG_5539.jpeg
 

De Bob

  • #2
Hallo

Foto 1:
Ontvetten/kaal schuren/gronden/zo nodig plamuren/schuren/gronden tot dekkend/licht tussen schuren en aflakken 1of 2x

Foto 2/3:
Goed kijken met prikken enz. of er slechte plekken zijn, op de foto's ziet het er niet best uit, misschien is het beter om te vernieuwen, anders ook kaal schuren/gronden/plamuren met 2k/schuren/gronden en aflakken
 
  • Like
Waarderingen: Onhandige klusser

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Nieuwe kunststof drempel erin is minder werk dan dat weer netjes krijgen. Je bent dan meteen voor heel lang klaar. Dit verven zal om de paar jaar werk opleveren.
 
  • Like
Waarderingen: Onhandige klusser

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu