Advies hwa tuin

DutchArjo

 • #1
in maart willen we onze tuin laten doen. Een mooie kans om gelijk de hwa van het riool af te koppelen. Daarvoor komt er sowieso al een rainbloxx in de grond te liggen voor de opvang van een klein stukje dak. Ik overweeg de rest van wat ik aan dakoppervlak heb ook af te laten voeren via dergelijke rainbloxx. Maar hoe leg ik dat het handigste aan?
zie de plattegrond en foto's voor de situatie (foto's zijn nog van de vorige bewoners voor de verkoop van het huis). de rode kruisjes op de plattegrond zijn de plekken waar nu een regenpijp zit.

voor de afvoerpijp van het kruisje rechtsonder is al een rainbloxx besproken. Die doet de opvang van een klein stukje dak (4 pannen breed en onderaan een klein breder stuk. op de foto is nu geen pijp te zien, die is er gekomen sinds de uitbouw van de buren.

is het handig om 3 rainbloxx aan elkaar te koppelen en deze ergens in het midden in de grond te plaatsen? Of waar kan ik ze het beste plaatsen? In de buurt van de pijp?
is het een mogelijkheid om de overstort nog wel op het riool aan te laten sluiten?

en hoeveel capaciteit moeten de rainbloxx hebben bij elkaar? De schuur heeft een oppervlakte van 3,5 x 2 meter breed. Het dakoppervlak incl. uitbouw ( 4,5 x 3) is = 28,8m2.

Foto 13-11-15 23 51 32.jpg Foto 13-11-15 23 51 35.jpg tuin plattegrond.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jackd

  • #2
  Eigenlijk noem je een merk (en we doen hier niet aan merken), maar het zijn gewoon blokken steenwol.

  Behalve duurder dan infiltratiekratten, twijfel ik ook aan de lange termijn.
  Een krat is zo goed al leeg van binnen. Komt er wat vuil in dat zal het niet snel verstoppen, ook een goede vuilvanger zal wat doorlaten. Een blok steenwol zal sneller verstoppen en dat zal op een moment fout gaan bij zware regenbuien. Dan mag je de boel weer opgraven..

  De capaciteit is o.a. afhankelijk van de grondsoort.
  Ook van hoeveel je wilt kunnen bergen. Mag het fout gaan bij een zeer zware bui of moet het bijna altijd goed gaan?

  Als je wilt afkoppelen vanwege subsidie of regelgeving, dan is een overstort op het riool niet toegestaan.

  Vergeet de zandvanger niet.
  Met 3 verschillende blokken heb je ook 3 zandvangers nodig.
  Normaal sluit je alle 3 de regenafvoeren aan op 1 zandvanger en die dan op de kratten.
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu