Advies gevraagd over schroten in mancave

Buurjan en buurjan

  • #1
Ik ben een souterrain aan het ombouwen tot soort mancave. Aan de muren wil ik rondom schroten plaatsen van 90 cm hoog (om nogal ruwe fundering niet zichtbaar weg te werken).
Ik heb al rachels geplaatst en zoek nu rabatdelen. Ik twijfel tussen zweeds rabat (potdeksel) of van die veilingdelen, of blokhutprofiel of gewoon aftimmeren met rechte latten.

Heeft iemand toevallig een advies? Of een tip? Iets waar ik in mijn amateurisme niet aan denk?

groet
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Doe vooral wat je zelf mooi vindt; het is binnen en er komt dus hopelijk geen (regen)water op. Ik verwacht verder geen problemen zolang je aan de boven- en onderkant een paar centimeter open houdt zodat de planken en rachels kunnen ventileren. Een souterrain is immers wat sneller koud en vochtig.

Bij voorkeur wel iets met enige overlap gebruiken, want bij rechte latten kunnen er zeker in dat soort ruimtes door uitzetten/krimpen wat spleten ontstaan. Anders kun je eventueel de muur en rachels zwart verven en bewust wat ruimte laten tussen de rechte planken. Dat kan een leuke uitstraling geven en de akoestiek van de ruimte verbeteren, al wordt het ook snel een stofnest.

Als je nog extra stopcontacten of wat dan ook wil aanleggen in die schroten, is het daar nu bovendien de perfecte tijd voor. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu