Advies gevraagd, mag deze muur weg?

ChrisTwente

  • #1
Goedemiddag klussers en vakmensen,

Ik sta op het punt mijn plafond te verwijderen om deze weer naar de originele hoogte te brengen. ook zou ik graag een muurtje verwijderen en heb ik de oude vergunningsaanvraag van 1977 van de vorige eigenaar er maar eens bij gepakt.

Er is in die tijd een I-ligger geplaatst met een stalen pilaar om het geheel op te vangen. De uiteinden van de I-ligger rusten op twee wanden. Die zijn te zien op de tekening.

Graag jullie hulp of ik zonder pardon de muur mag verwijderen? Ik heb zelf het vermoeden dat alle gewicht van de bovenverdiepingen worden doorgeleid naar de draadmuur van het portaal. Maar ik vroeg me af of er nog rekening wordt gehouden met een zijdelingse kracht o.i.d. SOrry ik ben een leek met dit soort dingen.

Ik Denk erover om de muur netjes weg te laten zagen en niet te gaan rammen.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.


 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Hoe ziet de verdieping erboven eruit, loopt deze muur door?
Muur mag er niet in zijn geheel uit, het gedeelte tot het kozijn steunt de "lange muur".
Tekening klopt niet met de foto.
 

ChrisTwente

  • #3


Bedankt voor de snelle reactie. De muur loopt niet door naar boven. Ik heb een foto toegevoegd vanuit het portaal genomen. Mijn vinger wijst de draagbalk aan. Daar liegt hij op de hoek.

Wat je aangeeft is dat de muur eventueel verwijderd mag worden tot waar de fundering loopt? Dus de lange wand en een stukje het hoekje om?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
De lange wand en het stukje om de hoek moet blijven staan. Tot hoever: zijkant kozijn
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu