Achterwand keuken stucen

Beliwan

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben een fervent fan van het forum en lees al heel wat jaartjes mee. Zo nu en dan een vraag en een antwoord, maar voornamelijk zoeken en meelezen. Ik heb nu weer een uitdaging die ik graag wil delen:

De keuken van mijn zwager moet afgewerkt worden. Ik zou het eerst tegelen, mar nu moet het gestuct en geverft worden. De keuken is al geplaatst en afgekit. De achterwand van de keuken bestaat uit gipsplaten met ronde zijkanten. Ik heb gaas op de naden gezet en de volledige wand met betocontact (mag dit genoemd worden? anders noem ik net voorstrijk) ingesmeerd, maar ik breek mijn hoofd over het netjes afstucen van de wand.

Hoe stuc ik de wand netjes af, rekeninghoudend met de afzuigkap, aanrechtblad etc. etc. Het is een beperkt oppervlakte, maar het moet natuurlijk wel mooi strak. Ik heb enige ervaring met stucen en spachtelen, maar ik zie er toch een beetje tegen op.

suggesties en tips om de klus te klaren?
 

Tfro71

  • #2
Ik heb als huis, tuin en keuken stucer mijn toilet heel mooi gekregen met stucgeleiders. Je loopt even te klieren om ze er allemaal recht in te krijgen maar het wordt er wel mooi recht van.

Ik zou alleen ter hoogte van het keukenblad nog iets van een randje/achterwandje plaatsen. Zo'n gipsplaatmuurtje lijkt me redelijk kwetsbaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu