Aarding badkamer veilig?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Woon in een oud woonhuis van 1930.
Op mijn aanraden heeft mijn vriend de oude groepenkast vervangen door een nieuwe groepenkast (3 groepen) met aardlekschakelaar.
Nu is de badkamer niet geaard. Is dat een probleem?
In de badkamer is een ligbad en een douchebak, beiden van metaal.
In de badkamer bevindt zich een geaard stopcontact (verborgen in een kastje) en een badmeubel waarin een lichtknop zit, een geaard stopcontact (aangesloten op het geaard stopcontact dat in het kastje zit) en 3 spotjes (12 volt) in het badmeubel. Voorts boven de badkuip in het gipsplaten plafond 3 inbouwspots aangesloten op 230 volt. Deze spotjes liggen tussen zolderplanken, plusminus 20 cm hoger met isolatie. Spotjes zijn niet geaard, zitten wel in een geaard stopcontact, zijn regenwaterdicht.

Waterleiding is uit 1930 en heeft eigen aarde. Verwarming is niet geaard.

Vraag is nu of deze situatie veilig is of dat het beter is om de badkamer te aarden (dus aarding van badkuip, douchebak, warm/koud water en cv)
 
Men zegt dat het voldoende zou zijn om in dit geval de waterleiding en de verwarming te aarden. badkuip en douchebak zijn al geplaatst en moeten dus gebroken worden.

graag een reactie of aarding van waterleiding en verwarming voldoende is
 
Ik ga u geen advies geven waar ik niet achter kan staan. Ik kan u legio verhalen vertellen wat er kan gebeuren. U kunt ook 100 worden tewijl u elke dag een bad en een douche neemt in deze badkamer. Echter het hoeft maar één keer fout te gaan. Mijn advies gewoon goed aanleggen.
 
Men kan zeggen wat ze willen, volgens de regels horen de douchebak, bad, waterleiding en cv geaard te zijn. Zo zijn de regels en ga er maar vanuit dat dit niet voor niets zo is.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan