Aardemat badkamer vergeten, wat nu?

Ceessie

  • #1
Goedemiddag allemaal,

In mijn huis ben ik bezig met het renoveren van mijn badkamer. Het is een huis uit 1968 met een holle bakstenenvloer. In de holle bakstenen zit in de dwarsrichting van het huis wapening. Het lijkt mij dus dat ik een aardemat moet toepassen in mijn dekvloer. Nu is het zo dat ik mijn dekvloer al heb gelegd en mij niet bewust was van het feit dat ik hier een aardemat had moeten plaatsen en aan had moeten sluiten op mijn CAP.

Naar mijn idee kan ik 4 dingen doen.

1. Zo laten. Badkamer zal dus niet voldoen aan de huidige standaard.

2. Hele dekvloer er weer uithalen. Erg veel werk en ik zal waarschijnlijk mijn afvoer opnieuw moeten leggen aangezien deze waarschijnlijk niet onbeschadigd blijft. Erg veel werk en kosten dus.

3. Ik slijp een raster in mijn dekvloer waar ik het aardenet in laat vallen, deze smeer ik vervolgens af met een reparatiemortel oid.

4. Ik leg het aardenet in de tegellijmlaag.

Welke optie zouden jullie kiezen? Ik heb nog nooit getegeld en ik betwijfel of optie 4 het tegelen moeilijker maakt? Tevens heb ik elders op het internet gelezen dat het aardenet ervoor kan zorgen dat je tegels loslaten als deze in de lijmlaag ligt? Iemand hier ervaring mee?

Graag hoor ik van jullie!
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Zo laten is geen optie, aardmatten hebben al vele levens bespaard. Dat risico wil je niet lopen.

De zinklaag van een aardmat kan reageren met tegellijm en is daarom geen fijne keuze.

Dan blijven optie 2 en 3 over.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu