Aanzuigleiding grondwater laat zich niet vullen

Budje

  • #1
Ik wil mijn grondwaterpomp weer aansluiten op de aanzuigleiding (ik heb nl. de doorgebrande condensator moeten vervangen). Om dit te doen wil ik eerst de aanzuigleiding met water vullen. Maar het lijkt er op dat deze zich niet laat vullen. Bij mijn weten moet er onderin (op +/- 8 meter diepte) een voetklep met filter zitten, die in het grondwater zit. Deze klep moet er voor zorgen dat het water in de aanzuigleiding niet terug kan lopen. Maar de leiding laat zich niet vullen. Ik wil de voetklep met filter controleren maar weet niet hoe.
De situatie is namelijk dat er een starre buis de grond in gaat (en niet een slang in een mantelbuis die ik omhoog kan trekken). De buitendiameter van de starre buis is +/- 50 mm. Zie ook de foto's.
(PS. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat de condensator was doorgebrand. Ik moest de pomp tot wel 7-8 keer aan /uit zetten om uiteindelijk water te krijgen...)
Mijn vraag dus: Hoe kan ik de voetklep met filter controleren of vervangen in deze situatie? Alvast bedankt voor jullie reacties.

IMG_3408.jpg IMG_3409.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Voetklep kun je enkel controleren dat de zuigleiding uit de put omhoog te halen. Of je plaatst vlak voor de pomp nog een keerklep .
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu