Aanzetten geschilderde houten vloer wegwerken?

SuusCreatief

  • #1
Hallo allemaal!
Ik hoop op een geheime gouden tip

Ik heb m’n grenen houten vloer geverfd met Flexa Mooi Makkelijk Vloeren en trappen. Het fijne van deze lak is dat hij na 2 uur opnieuw geschuurd en geschilderd kan worden. Wel een week niet belasten voor het beste resultaat, dus ik ben met de kinderen een weekje op vakantie gegaan om de boel goed uit te laten harden. Heb 2 lagen gedaan want de vloer was al eerder geschilderd.

De eerste laag heb ik zelf gedaan, over de hele lengte, plank voor plank. Zag er uit er uit zoals verwacht; prima voor een eerste laag.
Tweede laag is door iemand anders gedaan en die heeft over de breedte geschilderd... maar omdat de lak zo snel droogt heb ik nu dus om de anderhalve meter aanzetten over de hele breedte van de kamer. Ik zag het pas toen ik terug kwam na een week en eigenlijk baal ik als een stekker want vind het toch erg lelijk maar ik kan ook niet zo 1 2 3 weer een week de deur uit met 2 kleine kinderen.
Ik weet dat er eigenlijk altijd gezegd wordt; dikke pech, opnieuw reinigen, schuren en reinigen en een nieuwe laag aanbrengen. Maar ik hoop dus op een geheime tip zodat ik alleen de aanzetten opnieuw hoef te doen..
Alvast bedankt voor jullie reacties!

8AAA52D7-9E5D-43B8-9E59-B14E36CE44BF.jpeg
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Helaas, die is er niet. Segment voor segment zoals uzelf hebt gedaan is de juiste methode omdat hier zeer snel drogende product is toegepast. U heeft zelf ook de juiste oplossing al aangegeven.
 

SuusCreatief

  • #3
Daar was ik al bang voor. Bedankt voor je reactie!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu