Hoe kan ik aanzetten op muur voorkomen?

Ltn.fazant

  • #1
Na 4x dezelfde muur gesaust zie ik nog steeds aanzetten. Wat doe ik fout?

Het betreft nieuw gestuucte wanden (sausklaar), Deze voorgestreken met Histor voorstrijk. Hieroverheen heb ik een effen vliesbehang aangebracht.

Het vliesbehang vervolgens gesaust met Histor en na 4x sausen nog steeds aanzetten te zien door het strijklicht wat de kamer in komt.

De saus breng ik aan m.b.v. een vachtroller 18cm verticaal en nat over nat. Ik heb ook al geprobeerd om verticaal,horizontaal en weer verticaal te sauzen maar dit hielp ook niet.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Als er na 4 x sauzen nog steeds aanzetten zichtbaar zijn zet u gewoon steeds een nieuwe laag over de oude die onregelmatig is. Door hoogteverschillen in laagdikte icm strijklicht blijven aanzetten en banenbontheid zichtbaar.

U kunt de hoogteverschillen niet meer wegsauzen maar wel de banenbontheid sterk verminderen door een extreem matte muurverf toe te passen. Deze breekt de lichtval waardoor optisch minder bontheid te zien is.
 

Ltn.fazant

  • #3
Bedankt voor je reactie.

Ik zal dus een nieuwe extreem matte verf moeten gaan aanbrengen. Maar wat zou de oorzaak kunnen zijn van dit verschijnsel?

te weinig verf op muur aangebracht of de verf verkeerd aangebracht?

Heb al meerdere wanden gesaust in het huis (echter zonder vliesbehang) en hierop zijn geen aanzetten te zien.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
1. Verf te dik opgebracht met niet goed verzadigd roller.
2. Te snelle droging door te snel absorberen door ondergrond.
3. Gebruik een 25 cm. vachtroller.
4. Voeg Floetrol toe aan de muurverf ( drogingsvertrager )
 

Ltn.fazant

  • #5
Ik ga de muur nogmaals sauzen met een extra matte verf en hierbij een drogingsvertrager toepassen.

De verf droogde inderdaad zeer snel temp. rond 21 graden. De vorige wanden hebben we gesaust met een temp. rond 12 graden dus dat zal de oorzaak zijn.

Nogmaals bedankt voor je reactie.

Ik ga hiermee aan de slag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu