Aanzetten vermijden: te warm weer?

Klusenco

  • #1
Hoi!

Ik heb de muren in onze keuken geschilderd met acrylaatverf van een degelijk merk, redelijk dikke verf. Probleem is dat de verf geweldig snel droogt en ik dus aanzetten krijg. De laatste laag (de 4de, pff) heb ik telkens hele kleine vakjes geschilderd met redelijk veel verf om de kans op snel opdrogen te vermijden. Ik heb ook constant afgewisseld door onderaan bij te schilderen en dan weer opzij en zo eigenlijk diagonaal de muur af te werken.

Enfin, ik heb dus van alles geprobeerd, maar 't lukt niet echt. Qua dekking is het nu echt wel in orde, dus had ik gedacht eventueel de verf te verdunnen, zodat ze minder snel droogt. Of sla ik de bal nu helemaal mis?

PS Ik werk met rolletjes met korte haartjes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Iemand de gouden tip ?
 

Klusenco

  • #3
De vijfde laag was de goede, maar met de 'chocolade' in de woonkamer komt het waarschijnlijk nooit goed. De muren zuigen zo hard dat als ik halverwege de hoogte ben, de bovenkant volledig droog is. Zelfs zo droog dat ik er met een spons mag overgaan en de verf niet afgeeft.

'k Heb een extra megagrote rol gekocht om sneller te kunnen werken, maar nu duikt een andere vraag op. Je kan met zo'n rol niet echt dicht tegen het plafond komen en dus zie je een enorme streep van 3 cm breed zo'n 3 cm onder de rand met het plafond. Hoe moet je dat dan wel doen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik zie geen andere mogelijkheid dan een kleine roller in de ene en een grote roller in de andere hand, met de kleine roller de bovenste rand en dan met de grote de rest.
 

Klusenco

  • #5
Heb ik ook al geprobeerd en dan nog een kwast tussen de lippen geklemd, maar er blijft toch altijd wel iets van te zien. Hoewel het al betert. 't Is duidelijk dat je gewoon ervaring nodig hebt om mooi schilderwerk af te leveren. Maar 'k ga toch niet blijven oefenen, hoor, 'k ben al 4 weken bezig. :mrgreen:

Ik ben eerder aan 't denken om bovenaan een boord te kleven en onderaan met een andere kleur een smal boordje te schilderen. 'k Weet alleen niet of dat effect zo mooi gaat zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Dat is ook een goede mogelijkheid.
 

Kees61

  • #7
Klusenco schreef:
De muren zuigen zo hard...
Wat gebeurt er als je de muur eerst nat maakt met een spons en dan pas gaat verven?
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #8
Als die muren zo hard zuigen na vijf lagen vraag ik me af met welke verf je bezig bent! Dit is absoluut abnormaal!
 

Klusenco

  • #9
Tja, 'k mag geen merken noemen, zeker? L***s, C del M, maar die droogt gewoon te snel.

't Is in de woonkamer dat het blijft zuigen en dat is inderdaad iets goedkopere verf. Nu moet ik zeggen dat ik met die megagrote rol en buitensporig veel verf eigenlijk wel betere resultaten boek. 't Zijn alleen die randjes en dat vreselijk warme weer. Ik ben wat trager met de randjes en de kleine hoekjes zoals achter de radiator en dan krijgt de verf natuurlijk iets meer tijd om te drogen voor ik er met de grote rol aan kan verder werken.

Vandaag heb ik de hal een derde laag primer gegeven zodat die muren nu écht niet meer zuigen. Morgen zet ik er de eerstgenoemde verf ook daar op. Zo ga ik meteen weten of dat een betere taktiek is. Dan kan het toch alleen nog maar het warme weer zijn dat me parten speelt. 'k Ben benieuwd!

Dat natmaken van de muren had ik ook al gedacht. Zou zoiets mogen?
 

Kees61

  • #10
Klusenco schreef:
Dat natmaken van de muren had ik ook al gedacht. Zou zoiets mogen?
Dat moet je aan de vrouw des huizes vragen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #11
Kees61 schreef:
Dat moet je aan de vrouw des huizes vragen.
:mrgreen: Klusenco is de vrouw des huizes :mrgreen:
Dus dan mag het?
 

Kees61

  • #12
Tja.. dan kan niemand het meer verbieden toch? :mrgreen:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #13
Ik denk dat MwDecor hier wel antwoord op heeft, mischien kan hij het nog afraden.
 

Klusenco

  • #14
Ja zeg ... :oops: :wink:
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #15
De muren nat maken is niet de beste oplossing, dan liever de verf wat verdunnen, niet met water, maar wel met verfvertrager, je weet wel, een glaceerverf bijv.
Maar nu is het inderdaad veel te warm, zelfs binnen, om mooi schilderwerk af te leveren. Je moet al héél bekwaam zijn om alles netjes zonder aanzetten te rollen.

Het vernoemde merk mag geen probleem zijn, hoewel één goede grondlaag zou moeten volstaan om het inzuigen tegen te gaan. Anderzijds denk ik dat dit net niet jouw probleem is, maar het gewoon de temperatuur is die je parten speelt!
 

Klusenco

  • #16
Het verven zelf wilde ik niet uit handen geven, maar de grondlaag heb ik dus wel door 'helpers' laten doen. Ik begin te vermoeden dat die wat zuinig zijn geweest met de primer. Daar bovenop het veel te warme weer...

In de hal heb ik de donkere kleur van genoemd merk nu in één laag kunnen aanbrengen zonder aanzetten (joepie!). Ik begin al wat ervaring te krijgen nu, he, 'k ben dan ook al 4 weken permanent aan 't schilderen. :( Ik kan nu zelfs recht langs het plafond en de hoeken schilderen zonder afplakken.

Maar ja, nu ik het schijn te kunnen, is 't werk gedaan. Behalve de bureau dan. Bah!
Dat afschuren wordt niks, 5 uren gewerkt voor een goeie vierkante meter. Al goed dat ik mijn moeder zo zot heb gekregen, anders was ik nu de wanhoop nabij. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu