Aanwezig luik naar kruipruimte toegangkelijk maken

Tergiesen

  • #1
Hallo allemaal,


Ik overweeg om de kruipruimte van ons jaren dertig woning te gaan (laten) isoleren. Ik denk tegen de onderkant vd houten latten/balken (Hoe ben ik nog niet uit)
Nu ligt er sinds de aankoop (10 jaar geleden) een houtenvloer welke over het kruipluik is gelegd, zonder hier rekening mee te houden. Ik denk dat de vloer niet gelijmd is. Er is nu geen mogelijkheid op van dit luik gebruik te maken.Dit luik ligt in de woonkamer en ik weet de locatie. Helaas weet niet niet de exacte afmetingen vanaf de muren.

Er is onder de deurmat bij de voordeur een kleine toegang waar ik met veel moeite toegang krijg naar de kruipruimte. Echter moet ik me dan ik allerlei lastige houdingen manoeuvrerenen bijna vast kom te zitten. Voor het aanleggen de isolatie is dit niet wenselijk voor de aanleg vdisolatie.

Wat is er mogelijk om het luik weer in gebruik te kunnen nemen en op te sporen qua exacte ligging? I kdenk dat de tekeningen meer duidelijkheid betreft de ligging kan geven, Maar met name hoe deze toegankelijk te maken.
Is het bijvoorbeeld mogelijk de contouren van het luik op te sporen en deze ook netjes uit de parketvloer te (laten) zagen? en weer terug te leggen met zo min mogelijk schade aan de vloer. Om vervolgens het luik in vervolg te kunnen gebruiken. Het luik zit toch onder de eettafel en zal ons niet storen.

Mocht er meer info nosdig zijn dan hoor ik het graag.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Blijft lastig maar mogelijk kan je vanaf de kruipruimte de hoeken met een klein boortje door oren naar de bovennzijde, dan is met een invalzaag vanaf de bovenzijde de vloer simpel daar te halen.
 
  • Like
Waarderingen: Tergiesen
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu