Aanvullende vraag tegelen boven ligbad

Kevertje

  • #1
Binnenkort ga ik - als DHZ'er - onze nieuwe badkamer betegelen, al veel nuttigs opgepikt van dit forum maar ik zit nog met een paar vragen:
- in een antwoord (d.d. 18 feb) op topic 'bad plaatsen en tegelen' lees ik: 'tegels een beetje laten aflopen richting bad vanaf de muur'; wordt daar bedoeld dat de tegels in een hoek van iets meer dan 90 graden komen ten opzichte van de badrand?
- de achterwanden zijn gipsvezelplaten; hebben levellers dan toch meerwaarde (vanwege bijvoorbeeld overgangsverschillen tussen de platen onderling)? En zo ja, als de eerste rij tegels inderdaad net niet haaks staat ten opzichte van de badrand, dan werkt levelling toch niet meer? (want eerste en tweede rij tegels dan niet in hetzelfde vlak);
- is 2 mm voegbreedte voldoende tussen de eerste rij tegels en het bad? Of liever iets breder om de kit er goed in te krijgen?
 

Haplo

  • #2
'tegels een beetje laten aflopen richting bad vanaf de muur'; Hier wordt een eventueel plateau aan de zijkant bedoeld. Tegels gewoon haaks op de rand zetten.
Om te kitten zeker niet minder dan 2mm nemen. 3 is iets beter, druk je de kit makkelijker in (en niet te zuinig zijn met kit)
Bij grootformaat tegels zou ik gewoon levellers gebruiken, die paar centen maakt niet uit maar geeft wel een strakker resultaat.
 

Kevertje

  • #3
Dankjewel Haplo, helder !!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu