Aanvoer temperatuur vloerverwarming.

JeroennnH

  • #1
Goedemiddag allen,

Ik zit met een vraag m.b.t. mijn vloerverwarming.

Volgende is namelijk het geval.

Kamerthermostaat (Nefit Easy) staat op 23 graden, in huis is het 19 graden.

Er is echter geen constante warmtevraag van de thermostaat richting de ketel, waardoor de aanvoer temperatuur schommelt van 27 graden tot 45 graden ,aanvoer blijft circa 45 seconden tot 1 minuut 45 graden, om vervolgens terug te zakken richting de 27 graden, waarna deze na een tijd weer aan springt, hierdoor schommelt de retour temperatuur ook tussen de 25 en 29 graden.

Op het moment dat ik boven al mijn radiatoren open zet, blijft er echter wel constante aanvoer vanuit de ketel komen.

De ketel (Netfit Ecomline) slaat constant aan en af, hij verwarmd het water tot circa 55 graden, geeft even warm water aan de vloerverwarming verdeler (Wilo Pomp) om vervolgens weer af te slaan, water zakt richting de 25/30 graden en hij springt weer aan.

Ik heb er weinig kaas van gegeten om heel eerlijk te zijn, maar het lijkt mij toch dat dit niet de bedoeling is? Zo warmt het huis namelijk wel heel erg traag op.

Ik snap dat wanneer de temperatuur van de kamerthermostaat gehaald is, de ketel zijn werk niet meer doet, maar op het moment dat die temperatuur nog niet gehaald is, zou er toch een constante aanvoer moeten zijn? Of heb ik het helemaal mis?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
 

Marcn88

  • #2
Is het systeem ingeregeld? Waar staat t ketelvermogen op afgesteld? Welk type verdelerhoofd of bijverwarming, kortom iets meer info en of een paar fototjes
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #3
Hoe staat je easy ingesteld?

vloerverwarming, radiatoren of convectoren?

Is er een shunt avdo aanwezig (indien thermostaatkranen).

Is de easy van de eerste generatie? Zo ja staat ie weersafhankelijk te regelen via een wifi buitentemperatuur?

Indien ja gooi dit er af en laat de hem op de kamerthermostaat regelen dus niet weersafhankelijk.

de eerste series easy hebben geen referentietemperatuur via de kamerthermostaat dus is de buitentemp laag stuurt hij constant de ketel aan.

John
 

JeroennnH

  • #4
Beste John,

Dank voor je reactie, om heel eerlijk te zijn ben ik een enorme leek qua verwarming betreft, zeker als het om vloerverwarming gaat.

Hoe stel ik mijn easy in op vloerverwarming? Ik kan inderdaad de weersafhankelijke regeling instellen om vervolgens te kiezen tussen: Radiator, Vloerverwarming en Convector, echter heb ik deze niet aan staan, uiteraard heb ik wel vloerverwarming aangevinkt, echter ga ik er vanuit dat de thermostaat hier geen rekening mee houdt als deze uit gevinkt staat.

Een shunt avdo, is een bypass? Deze is inderdaad niet aanwezig. Op het moment dat ik mijn ketel temperatuur boven de 40 graden zet (volgens mij) knalt deze er ook uit met foutcode 4F. (dit komt volgens mij inderdaad omdat er geen bypass in het systeem aanwezig is)

Ik heb de easy op handmatig staan, gewoon om te kijken wat de vloerverwarming doet.

Zou het kunnen zijn dat ik gewoonweg te weinig capaciteit heb?

Of is het normaal dat de temperatuur af en toe 40 graden is, waarna deze terugzakt naar 30, om vervolgens opnieuw op te lopen richting de 40 graden? En zo wel tig keer per uur.

Retour temperatuur schommelt ook tussen de 26 en 30 graden op dit moment.

Of, op het moment dat ik er een bypass tussen zet, kan ik de temperatuur van de ketel verhogen, zodat er meer warmte afgegeven kan worden.

Zoals reeds aangegeven ben ik een totale leek op dit gebied, ik weet dus überhaupt niet of de aanvoer van vloerverwarming constant hoort te zijn tijdens warmte vraag, of dat deze bij vlagen warmte geeft vanaf de ketel waarna de pomp start.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #5
Plaats eens een foto van de vloerverwarmingunit in zijn geheel.

En haal bij een radiator de thermostaatknop er eens af.

john
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu