Aansluitwaarde oven - Hoe kom ik daar achter?

Paul4

  • #1
In mijn keuken zit een oven en kookplaat van (philips) Whirlpool. Het is een combi-systeem, dus de bedieningsknoppen voor de kookplaat zitten op de oven.

De (keramische) kookplaat is nu stuk, en die moet vervangen worden. Ik wil wel van dat combi-systeem af want dan heb ik veel meer keus in kookplaten en eventueel later nog eens een nieuwe oven.

De kookplaat zit met connectoren verbonden aan een connectorblok op de oven. De oven zit met perilex stekker aangesloten op 3-fasen krachtstroom. Als ik van het combi-systeem afstap, dan moet dus het volgende gebeuren: de (nog uit te zoeken ) nieuwe kookplaat moet op de perilex contactdoos aangesloten worden. Maar wat moet ik dan met de oven? In de handleiding kan ik wel vinden dat deze voor normaal 220 volt bedraad kan worden en hoe dat moet. Maar er staat geen aansluitwaarde bij. Hoe kom ik daar achter?

Gegevens oven:
AKG 431/02
CA914700045
code 22070
u 380-3n
kw max 8,9 (maar dat zal de aansluitwaarde inclusief kookplaat zijn).

Wie helpt?
 

Fiesiekus

  • #2
Wát staat er bij de bedrading van de oven op 230 V. uitgelegd?

Andere info over bijv. alleen de kookplaat beschikbaar?
 

Paul4

  • #3
Waar het perilex snoer de oven in gaat staan alleen 4 manieren van aansluiten schematisch uitgelegd o.a. 220 v, 2 x 220 v en krachtstroom. Ik kan wel foto's uploaden maar zit nu op m'n werk. Er staan nergens gegevens op de oven behalve wat ik al gemeld heb. Ook de handleiding geeft de zelfde info, maar geen aansluitwaarde. Van de kookplaat weet ik helemaal niets en heb geen sticker kunnen ontdekken.
Ik kan natuurlijk altijd een gewoon snoer aan die oven maken volgens instructies, en met zo'n stroomkostenmeter kijken wat ie doet?
Googlen op dat typenummer levert ook niets op, maar ja oven en kookplaat zijn inmiddels meer dan 15 jaar oud!
 

Fiesiekus

  • #4
Wees wel voorzichtig met zelf aansluiten van apparatuur. Maar als er verder niets over te vinden is, kan je met een verbruiksmeter (of je eigen electriciteitsmeter) eens kijken wat ie in een half uur verbruikt.
 

Paul4

  • #5
Ga ik doen, alvast bedankt
 

Fiesiekus

  • #6
Wat ik nog zeggen wilde: die 8,9 kW zal grotendeels voor de kookplaat zijn; meestal kunnen ovens net op 1 groep van 16A aangesloten worden; althans bij losse ovens.
 

Paul4

  • #7
Als het er een beetje op lijkt met het verbruik van die oven, dan kan ik nog een aparte ongebruikte groep doortrekken zodat ie daar in zijn eentje op kan. De perilex aansluiting kan ik dan reserveren voor de (nog aan te schaffen) kookplaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu