Aansluiting telefoon......

Jialin

  • #1
Hallo,
wellicht dat iemand mij kan helpen met het volgende...?

Momenteel komen alle aansluitingen binnen in het woonhuis plaats meterkast daar hangt ook de ISRA kast KPN. (en uiteraard de dikke grijze KPN kabel die binnenkomt)

Hiervandaan wil ik nu een kabel aanbrengen door de muur naar buiten naar mijn kantoor ca. 35 mtr. verderop. Ik was van plan deze kabel(s) in een PVC buis 32 mm te leggen zodat een goede bescherming aanwezig is.

Het gaat om in totaal 4 buitenlijnen ISDN en 2 datalijnen (analoog) t.b.v ADSL. (verder is het de bedoeling dat er een coax kabel bij doorgevoerd gaat worden en wellicht 1 of meerdere UTP kabels)

Nu mijn grote vraag welke kabel zal hiervoor worden geadviseerd....gezien de afstand kabel, buiten door de grond en met in het achterhoofd eventuele (latere) uitbreiding capaciteit lijnen/data.

Het zou bijzonder helpvol zijn als iemand met de nodige kennis een gedegen advies kan geven.

Alvast bedankt.
John
 

Black Knight

  • #2
Voor ADSL en UTP zie ik geen problemen met standaard kabel. Heb zelf een gewone telefoonkabel vanuit aansluitpunt kelder naar boven waar de router staat getrokken. Deze is 20-25 meter lang en geen problemen met ADSL :)

UTP (categorie 5-6) kabel kan normaal gemakkelijk tot 100 meter aan.
Zelf al met een kabel van 30 meter gewerkt zonder problemen.

Misschien dat de telefoonkabels kunnen interfereren met de UTP kabels, daarvoor kan je STP (shielded, beschermd) of FTP (foiled, beschermd) kabel gebruiken ipv UTP. Of de kabels in aparte buizen leggen. Ook is het afgeraden stroomkabels samen met datakabels te leggen.

ISDN ken ik niets van...
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
In princiepe kun je voor isdn, adsl en ethernet gewoon cat 5e kabel gebruiken, eventueel afgeschermd. Voor het gemak kun je ze dan bij het ISRA punt en in je kantoor afmonteren op een patchpaneeltje waardoor het geheel flexibel blijft. Voor de kabel-TV pas je een goede kwaliteit coax toe. Je zou van te voren even moeten proberen of een 32mm mantelbuis niet te krap wordt voor dit alles.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu