Aansluiting mengkraan

Kwillem

 • #1
beste formleden,

Gisteren heb ik geprobeerd mijn mengkraan aan te sluiten. Toen kwam ik er achter dat de loodgieter de aansluitpunten voor de S koppelingen niet mooi vlak heeft gezet. De linker steekt 3 mm meer uit dan de rechter.
Zou niet zo een problem moeten zijn dacht ik, maar omdat deze verder van de muur af zit komt mijn kraan er scheef op te zitten. En de linker kant komt net een stukje te ver om de manchet er aan die kan op te zetten. Nu ben ik naar de bouwmarkt geweest en kortere s-koppelingen te halen om er thuis achter te komen dat ik 2 rubbers mis aan de binnenkant die er bij de S-koppeling die bij de kraan zat wel bij zaten. Zijn van die dikke rubbers met een koperen? busje in het midden. (moeten deze er in?) Na het aansluiten spoot het water er namelijk uit.

Maar waar ik nog meer van stond te kijken is de de S-koppeling niet mooi aansluit. Heb er teflon tape om gedaan. Eerst 5 slagen, daarna 10 slagen en daarna maar circa 15-20 slagen teflon er om heen gedaan maar de S-koppeling blijft draaien. (uiteraard steeds de teflon er af gehaald). Bij de 15-20 wentelingen teflon hoefde ik pas een sleutel er op te zetten om de koppeling vast te zetten. Maar toen ik me mengkraan er op zette, zag ik aan de manchet dat de S-koppeling mee draaide. Heb alles er maar af gehaald en de waterstop bout er maar weer terug in gezet. twijfelde even of ik misschien de verkeerde S-koppeling had. Maar zowel op het zakje als op de waterstop bout staat 1/2. Daar kan het dan niet aan liggen lijkt me.

Indien fotos gewenst moet ik deze vanavond nemen en plaatsen als ik weer thuis ben.

Bvd Willem
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ronny

  Specialist Verwarming
  • #2
  Waarom heb je niet de bestaande linker s-bocht er iets verder ingedraaid en de rechter evt. iets uitgedraaid?
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Schroefdraad opgeruwd van de S-koppeling?
  Voorzijde koppelingen moeten in één vlak liggen, dus idd de ene twee slagen dieper als de andere.
   

  Kwillem

  • #4
  Als ik de bijgeleverde linker koppeling helemaal aandraai steekt deze 43mm uit. Dan zou ik de rechter koppeling 1 slag minder geven. Hierdoor passen me mancheten er niet meer op. Dit kan ik natuurlijk oplossen door er een hogere op te zetten waardoor deze wel de schroefdraad pakt op de S-koppeling.

  Maar hoe kan het dan dat ik beide S-koppelingen met de hand kan aandraaien tot er niks meer te draaien valt omdat deze tegen de muur aan zit. En als ik dan 15-20 wikkelingen teflon erom doe. Dat kan toch ook niet echt goed zijn. Vrijwel alle sites en info die ik er over kan vinden spreken over ongeveer 5 omwentelingen. En wat moet ik me voorstellen bij het opruwen van de schroefdraad? Koppelingen hebben een gekarted shroefdraad er op zitten
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Als je het schroefdraad op ruwt met zaag blad dan bij in draaien blijft teflontap zitten anders draait het mee of er af.
  Er zijn heel veel verschillende lengte te koop even naar bouwmarkt en dan neem je een die even wat korter is.
  Ook zijn er wat plattere rozetten.
  Vaak is het passen en meten.
   
  • Like
  Waarderingen: Kwillem

  Kwillem

  • #6
  En voor het niet vast komen te zitten van de S-koppeling in de muur? Kwam toen straks een ouder lopic tegen en daar werd advies gegeven om loctide55 te gebruiken.

  Bij ons op de zaak werken we niet met: als 5 omwentelingen niet genoeg is doe er maar 20. Dan is er toch iets niet goed als er zoveel teflon over moet.
  Overigens zijn zowel de S-koppelingen die erbij zaten als die ik gisteren bij gehaald heb al ruw met van die inkeppingen in de draad.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  20 om wintelingen is veel te veel.
  Je hebt ook verschil in teflon tape sommige is zo dun en andere is dikker.
  ik gebruikte altijd Gastec gekeurde teflon tape.
  Dit kon je strak in het schroefdraad trekken.
   

  Kwillem

  • #8
  Topic mag dicht. probleem opgelost.

  Oplossing voor eventueele klussers met het zelfde probleem:
  Loctide55. Moest het zelfs nog een keer opnieuw doen omdat de S-koppeling niet ver genoeg er in ging.

  Gr Willem
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu