Aansluiting dakpannen op platdak (trapezium dak)

MrRalph

 • #1
Mijn huis heeft een dak dat schuin loopt aan de zijkanten, en in het midden plat is (en iets lager ligt). Veel ruimte op zolder daardoor.

Het is een nieuwbouw huis. De dakdekker heeft onlangs de dakbedekking geinspecteerd (die was goed), alleen kwam hij er achter dat de aansluiting van de dakpannen op het dak niet sluit.

Nu ben ik een leek, maar kan wel zien dat dit niet goed is gemaakt. Heeft iemand een tip/suggestie over wat er moet gebeuren?

Dank, Ralph

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tiho

  • #2
  Wat is de oversteek van de pannen ivm inregenen dan ? Het zal niet dicht zijn voor ventilatie.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Er hoeft maar 1 ding te gebeuren, terug naar de aannemer en die vragen hoe het zit en eventueel (door hem) op te lossen is, u hebt garantie.
   

  HennieSt

  • #4
  De bovenrand moet bestaan uit pannen, die aan de voorkant schuin zijn en aan de achterkant (de kant van het platte dak) recht.

  Er is niet makkelijk aan deze pannen te komen.

  Ik heb er een aantal nodig.

  Weet iemand welke leverancier ze heeft ?

  Mvg

  Hennie Steenbergen
   

  HennieSt

  • #5
  Inmiddels heb ik een dakdekker gevonden die deze speciale pannen heeft en kan gaan leggen. Hij wil de bestaande pannen (die zijn gekit) verwijderen en opnieuw leggen, indien mogelijk. De pannen, die zijn beschadigd moeten uiteraard vervangen worden plus eventueel de aantal pannen, die tijdens verwijdering dusdanig beschadigd zijn, dat ze niet meer opnieuw kunnen worden gebruikt. Ik heb dit bij een zelfde type woning gezien en vertrouw erop, dat hij zoveel mogelijk de bruikbare pannen opnieuw legt.
  Nu is het zo dat hij de pannen wil gaan bevestigen met schroeven, die niet gaan roesten. Is dit aan te raden, of toch maar weer kitten ?

  Mvg

  Hennie Steenbergen
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu