Aansluiting dakbedekking schuuraanbouw

Er!k

 • #1
Goedemiddag allemaal,

Ik heb een strookje grond naast mijn hoekhuis erbij gekocht. Het is slechts 1,60 breed maar nu kan wel het pad naast het huis behouden blijven. Hierdoor heb ik ook 1,60m naast de schuur erbij gekregen waar ik een eenvoudige aanbouw aan de schuur wil maken.
Voor de overgang tussen de 2 daken heb ik 2 vragen.

De schuur bestaat uit een enkelsteense muren(rood) met balken van 12x4,5 (bruin) de dakpannen van de uitbouw komen haaks op de laatste balk van het bestaande schuurdak. Het schuurdak is voorzien van bitumen (blauw) , op de aanbouw komt epdm (zwart). Kan ik de epdm over de bestaande dakbedekking heen slaan en met een gezamelijke afdeklijst (groen) vastzetten?
Bestaan zulke lijsten of moet/kan ik dat lokaal laten maken van een strip aluminium? Ik ken een bedrijf die dat wel moet kunnen.

Hoeveel draagbalken zijn er nodig voor een dakoppervlak van 1,6x2,5?

Groeten Erik
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  De raderen draaien. Ik zie een platdak zonder daktrim. Ik lees pannen en ik zie een schets van een aansluiting van twee platte daken.
   

  Er!k

  • #3
  Geen idee hoe de dakpannen in de zin gekomen zijn. Onderstaand de gecorrigeerde zin.

  "De schuur bestaat uit een enkelsteense muren(rood) met balken van 12x4,5 (bruin) de balken van de aanbouw komen haaks op de laatste balk van het bestaande schuurdak."

  Het bestaande schuurdak heeft uiteraard wel een daktrim maar die had ik verwijderd om de onderliggende constructie te bekijken. De trim van de zijkant wil ik gebruiken voor de voorzijde van de aanbouw omdat dat optisch mooier is. Alle andere randen worden met nieuwe daktrim afgewerkt.

   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  De schets of idee van de twee dakvlakken kan je gebruiken. Over het algemeen wordt er geen afdekkap gemonteerd. De EPDM kan de beweging van de twee daken goed opvangen.
  Timmer het nieuwe dak precies in ieder geval het deel waar de daktrim moet worden geplaatst even hoog als de oplegging van de bestaande daktrim. Afwerking standaard daktrim en EPDM is niet het meest optimaal.

  S.v.p. Het is hier gelukkig de gewoonte niet te quoten op het antwoord als dat er boven staat.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Ik zou hier geen daktrim op maken maar een zinken deklijst, die dekt beter af dan een daktrim.
  De verbinding van daktrim met de btumen wordt nooit 100%.
   

  Er!k

  • #6
  Bedankt beiden voor jullie reactie.
  De aanbouw krijgt al aardig vorm. Updates over het dag volgen nog.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu