Aansluiting dak-muur isoleren en tochtdicht maken

dvb

  • #1
Beste forumleden,
Ik ben bezig met de renovatie van mijn klushuis en loop tegen het volgende aan.
Huis komt uit 1963 en heeft een ongeisoleerde spouwmuur.
Waar het dak aansluit op de gevel zit er een flink tochtende opening die ik het liefst tochtvrij wil maken en isoleren. Ik kon het antwoord niet vinden op het forum omdat ik ook niet weet waar ik op moet zoeken.

Mijn idee was het volstoppen met steenwol en afsluiten met een stuk pir of eps wat ik af kan purren.
Er zitten geen stootvoegen in de spouw, is dit een probleem? Het is de bedoeling dat er nog wel spouwmuurisolatie ingespoten gaat worden tzt.

In de bijlagen zitten wat foto's en een situatie tekening. Op de plekken waar nu de oude kozijnen zitten (waarboven betimmering zit) moet ook nog dichtgemaakt worden. De kozijnen worden binnenkort allemaal vervangen.

Mvg,
Dirk

Dak isoleren situatie_2.png Dak isoleren situatie_1.png tempImageRRNYGd.png tempImagepFzK9H.png tempImage8wJOk9.png tempImageD1WGX4.png tempImage7MbblG.png tempImage4echiS.png
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ga je de bovenkant van de spouw afdichten, zoals op de schetjes, zal je toch een vorm van ventilatie moeten aanbrengen denk ik.
Is het bij jouw niet mogelijk het buitenblad met het dakbeschot open te houden zodat er aan de ventilatie van de spouw niets wordt verandert.
 

dvb

  • #3
Er zit bovenop de spouwmuur nu al een houten balk, moeilijk te zien op de foto's maar zoals de eerste schets heb ik deze houten balk ook ingetekend. Ik zie dat de foto's gekanteld zijn bij het uploaden. In de bijlagen nogmaals een poging.

Het idee was inderdaad om het binnenblad dicht te maken en het buitenblad met dakbeschot zo te laten. Dit wilde ik doen door in de ruimte tussen de muur en de gording bij de muur een stuk eps vast te purren. De ruimte boven de balk eerst nog vullen met steenwol oid.

2021-10-27_18-04-14.png 2021-10-27_18-04-14 (1).png 2021-10-27_18-04-15.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu