Aansluiting afvoer wasmachine lekt

ClairevE

  • #1
We zijn bezig met een nieuwe aansluiting voor de wasmachine te maken maar na het aansluiten en verlijmen van het klemzadel lekt deze. We hebben de afvoer van het toilet gebruikt, daar een gat ingeboord en een klemzadel erop aangesloten met pvc lijm en als het toilet doorspoelt dan 's siepelt er water aan de bovenkant van de aansluiting langs. Op de foto's zit de lekkage bij de rode pijlen. Hoe kunnen we dit het beste oplossen? De toegang is beperkt via een gat in de muur (achter het toilet).

IMG_20221111_130541~2.jpg IMG_20221111_130223.jpg 1668169057180964271766809604448.jpg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Pvc op PP kun je ook net verlijmen.
En klemzadel werkt ook niet goed.
Dus je zult de aansluiting van de wc moeten vervangen waar je het gat ingeboord hebt, en iets anders moeten verzinnen voor de wasmachine.
 

ClairevE

  • #3
Bedankt voor je reactie, bedoel je dat pvc op pp verlijmen net kan of niet?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Allebei.
Het kan niet en het is niet ter verlijmen.
 

ClairevE

  • #5
Nee duidelijk, we hebben nu de afvoer vanaf de wc eruit gehaald en een nieuwe gehaald. Het stuk afvoer naar beneden is echter te kort om er een Tstuk tussen te zetten.
 

Bridgewood

  • #6
Als ik eerlijk mag zijn vind ik de gekozen locatie ook niet heel handig zo direct na de bocht die achter de pot zit.

Is het niet mogelijk om in de ruimte waar de wasmachine komt te staan door de vloer heen te gaan, en vanuit daar de afvoer aan te sluiten op het “hoofd” riool met een mooi t-stuk?
 

Dimkal

  • #7
Daar kan/mag geen aansluiting komen inderdaad. Fecaliën/wc papier stuiteren daar precies de aansluiting in. Tussen aansluiting toilet en een volgende aansluiting dient minimaal 1m te zitten. Die bocht is van PE en niet van PP, kan je inderdaad ook niet lijmen maar wel lassen.
 
  • Like
Waarderingen: Bridgewood

ClairevE

  • #8
Tja de wasmachine staat denk ik niet voor niks nog steeds in de keuken (we zijn hier net komen wonen), gok dat de vorige bewoners het teveel gedoe vonden, want de mogelijkheden zijn gewoon zeer beperkt.. De afvoer vanaf het toilet verdwijnt heel onhandig half schuin onder het toilet de muur in waar je verder niet meer bij kan. We gaan nog even op zoek naar andere opties!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu