Aansluiten waterleiding op inbouwreservoir

Bass

 • #1
Beste mensen,

Ik ben bezig met het aanleggen van de waterleidingen voor mijn nieuwe badkamer. Nu vraag ik mij af hoe ik de waterleiding aan moet sluiten op het Geberit inbouwreservoir. Achter op het reservoir zit een schroefdraadaansluiting 1/2 buitendraads. Is het verstandig het reservoir aan te sluiten met een flexibele slang, waar ik later dus nooit meer bij kan?

Hoe wordt zo'n reservoir eigenlijk normaal gesproken op de waterleiding aangesloten?

Groeten!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • MarcoDezicht

  • #2
  Deze wordt direct op de waterleiding aangesloten met een schroefbus 15*1/2 of met een muurplaat die op een stukje hout is gemonteerd.
  Maar ik zou het niet met een slangetje doen, want als het gaat lekken kom je er nooit meer bij.
   

  Bass

  • #3
  Bedankt voor je reactie.

  Zijn die schroefbussen er ook in een 90 gr. uitvoering? Anders krijg ik een paar koppelingen achter elkaar, en dat reservoir wil ik zo dicht mogelijk tegen de muur hebben.
   

  Gerrit

  • #4
  Neem een gewone muurplaat, die is haaks. Leiding in model buigen zodat alles mooi past, afsluiter aanbrengen (met pakking uiteraard) en je zet hem zo in het reservoir. Binnenring er op en klaar.
  Sukses
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu