Aansluiten slimme thermostaat (anna) op Nefit Proline Nxt 24 cw4

Robinvdberg

  • #1
Hoi,

Ik heb een slimme thermostaat gekocht en ben het installatieboekje aan het doorlezen. Echter, ik kom iets tegen wat ik niet had verwacht.
Volgens het instructieboekje zijn er 2 draden die van je thermostaat die je ketel ingaan. Die draden zouden niet de ketel in moeten gaan, maar aangesloten moeten worden op de 'smile', en de 'smile' moet dan in contact staan met de ketel:
1608061916062.png


Echter, nu merk ik niet dat er 2 draden van de thermostaat rechtsstreeks naar mijn ketel gaan, maar dat deze ook nog verbonden zijn met (een sensor?) de warmwater uitgang.
1608062071371.png
1608062093419.png


Dat ziet er schematisch ongeveer zo uit:
1608062127162.png


Nu vraag ik me af, waar zijn die zwarte draden precies voor? Hoe werkt dit? en vooral: Kan ik hiermijn slimme thermostaat (Anna) op aansluiten, en zoja hoe?

Bij voorbaat dank!
 

plezierklusser

  • #2
Zo'n sensor ken ik niet. Wat voor thermostaat haal je nu weg uit de woonkamer? Is dat ook een thermostaat die OpenTherm spreekt, of is dat een simpele aan/uit schakelaar? Mogelijk zit er een temperatuursafhankelijke weerstand op die buis ofzo? Pragmatisch gezien zou ik de thermostaat vervangen, kijken of het werkt en anders de sensor er tussenuit halen.
Misschien is er iemand op dit forum die wel weet wat voor sensor dat is.
 

Robinvdberg

  • #3
Ik heb nu een honeywell Aan/Uit thermostaat.
Het probleem is dat ik er sowieso een apparaatje (anna Smile) tussen moet zetten zoals de bovenste foto. Dus alleen de thermostaat vervangen is niet de bedoeling geloof ik.
Hierdoor heb ik het probleem dat ik niet weet hoe ik dit moet installeren. Concreet gezegd:
Moet de sensor tussen de Smile en m'n ketel? Of moet die tussen de Smile en de thermostaat?
 

plezierklusser

  • #4
Ik heb maar even de handleiding van Plugwise erbij gepakt. Zoals ik het interpreteer is de Smile T een adapter voor Anna die de functie van de oude thermostaat vervangt en wordt aangestuurd door Anna. Daarom denk ik dat je de Smile T moet installeren op de plaats waar de oude thermostaat zat. Plugwise biedt ook zelf de optie voor ondersteuning, dus als je een sluitend antwoord wilt vanuit de techniek van Plugwise zou ik daarmee contact opnemen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu