Aansluiten schuin dak op plat dak

Pietjuh85

  • #1
Beste Klussers,

Ik ben bezig met de bouw van de garage, de wordt aan de bestaande bijkeuken met plat dak gebouwd. De architect heeft de dakgoot van de garage over de bijkeuken heen lopen, nu zit ik met een aantal vragen mbt het waterdicht maken van het geheel. De bakgoot loopt namelijk wel erg laag over het bestaande plat dak



Volgens de metselaars kan ik het beste het lood tussen de balk van de bakgoot en het kleine opstaande muurtje klemmen / vastzetten, omdat ze weinig hoogte hebben om het lood in te slijpen. Is dit een goede keuze? mag het hout direct op het lood? Moet het hout nog in de menie?



Verder hangt de bakgoot ter hoogte van de bijkeuken kort boven het plat dak. De bakgoot wordt afgetimmerd wordt met een onderhoudsvrije plaat, op basis van steen. Heeft dit zo voldoende ventilatie? Verder is de spouw ongeventileerd ter hoogte van de bijkeuken, omdat de binnen en buitenmuur beide op het bestaande dek van de bijkeuken zijn gemetseld. Moet ik nog extra ventilatie voorzien?

Verder is de opstaande rand van het plat dak +/- 7 cm (4 cm onder de bakgoot) dit lijkt mij voldoende toch?

Alvast bedankt voor het meedenken
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Er is daar geen goot nodig. Waarom stel je je vraag trouwens niet aan de architect? Hij bedenkt dit, dus kan er ook een detail van maken. Bedenk ook hoe de dakbedekking ooit vervangen moet gaan worden.

Let er bij het bepalen van de hoogte van het lood/rand op dat het water niet je muur inloopt, omdat de dakrand op andere plekken hoger is.
 

Pietjuh85

  • #3
Esthetisch is het niet mooi om de getimmerde goot te onderbreken, maar aan het opnieuw aanbranden van het dakleer had ik nog niet gedacht, dat is wel een belangrijk punt, aangezien het geen 40 jaar mee gaat. Ik zal hier een oplossing voor moeten zoeken. Ik sprak vanochtend een metselaar, die zei dat het lood niet perse nodig is, aangezien er geen water van boven in komt.

Op een ander punt zorg ik dat de daktrim lager is, dan kan ik die plek als overstort gebruiken.

Ik zal de architect eens bellen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu