Aansluiten keukenboiler

Klusmeus

  • #1
Beste klussers,

Onze keuken is vandaag opgeleverd, enkel de keukenboiler die de vorige bewoner heeft achtergelaten dient nog te worden aangesloten. Dit is nu aan onszelf omdat er geen aansluitset aanwezig was. Op zich voorzie ik geen grote problemen, uitleg genoeg te vinden. Echter zou ik graag bevestigd zien of wat ik van plan ben te doen daadwerkelijk klopt.

Zie onderstaande.
Nummer 1 en 2 zijn nu beide rechtstreeks met de kraan verbonden. Het water uit kraantje 2 moet ik dus aansluiten op de keukenboiler. Hiertussen zou dan als ik het goed begrijp een inlaatcombinatie geplaatst moeten worden.

Hoe sluit ik deze het beste aan op het kraantje?

De afvoerslang van de inlaatcombinatie kan ik weer aansluiten op 3?

Alvast dank!
 

Klusmeus

  • #2
Om mijn vraag nog iets concreter te maken, kan ik een inlaatcombinatie rechtstreeks op het kraantje met nummer 2 aansluiten? Of moet hier nog iets tussen, zoja wat zou hier dan tussen moeten?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Ik zou het kraantje demonteren, dan een puntstuk 3/8 x knel 15 mm dan een stukje leiding dan een T stuk knel 15x15x3/8 binnendraad:
.
Daar dan weer je kraantje in draaien, en een stukje leiding waar je je inlaatcombi aan zet.
 

Klusmeus

  • #4
Bedoel je hier met kraantje een stopkraan, of een rechtstreekse aansluiting van het T-stuk op de koudwatervoorziening van keukenkraan met een flexibele slang?

Dank zover!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Ja, de kraan met flexibele leiding die er nu zit verplaats je dus naar het nieuwe T stuk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu