Aansluiten jacuzzi/bubbelbad

bjorn35

  • #1
Hallo,

Wij zijn nu bezig met een badkamer renovatie.
Daar hebben we gekozen voor een jacuzzi. Alles is/wordt geïnstalleerd door professionals, enkel nu blijkt dat ze dus weinig tot geen ervaring hebben met jacuzzi's.

Voordat hun hier dus aan beginnen wilden wij zelf alvast uitzoeken hoe alles geïnstalleerd zou moeten worden. Wie weet zit er hier op deze website wel iemand die hier al veel ervaring mee heeft.

Namelijk het volgende. Zoals ik het zelf zie heeft de jacuzzi al een overloop en sifon ingebouwd of moet hier nog een afvoer onder geïnstalleerd worden?? Verder de kabel op de foto die ik gemarkeerd heb met de rode cirkel. Waar dient deze voor. Ik kan me enkel bedenken dat dit de stroomaansluiting is? Of zit ik helemaal verkeerd?

Wij horen het in ieder geval graag mocht hier iemand meer verstand van hebben.

20220202_152610.jpg 20220107_090124.jpg
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zit er geen handleiding bij...?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Die slang is een elektrische klep, waar hij voor zou dienen geen idee.

Maar laat de mensen die je inhuurt het uitzoeken, gaat er iets. Fout moeten zij dat oplossen heb jij echter gezegd dat het zo moet is het jouw probleem.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Op de foto's is geen sifon te zien, die moet er apart bij zitten.
En natuurlijk zal er ook een afvoer op aangesloten moeten worden.
En als het goed is zit er ook nog een regelkast bij de motor op, waar een stroomkabel aan zit.
Die moet ook altijd bereikbaar zijn, door bv een rooster in de muur te maken.
Maar het zijn geen professionals als ze nog niet weten hoe ze een bubbelbad aan moeten sluiten en moeten inbouwen.
Er zit als het goed is bij het bad een duidelijke beschrijving hoe en waar het aangesloten moet worden.
Als dat niet zo is, dan even terug naar de winkel waar je het gekocht hebt.
Verders moet je niet zoals al aangegeven de mensen gaan zeggen hoe ze het aan moeten sluiten, want zo te lezen heb je er zelf ook geen kaas van gegeten.
Zij horen te weten hoe zo iets wordt geplaatst, of zijn het goedkope werknemers uit het buitenland?
 

bjorn35

  • #5
Hallo Peter,

Dank voor je reactie. Ergens heb je mijn post niet helemaal goed begrepen. Ik heb niet gesteld dat ik de installateur ga voor zeggen hoe hun moeten installeren. Ik heb enkel gevraagd of iemand mij/ons op weg kan helpen zodat ik zelf een idee heb hoe aan te pakken. Daarnaast heb ik ook niet gezegd dat ik er veel verstand van heb, als dat zo zou zijn dan had ik me hier niet gemeld! Lijkt me een beetje krom als je zelf professional bent hier hulp in te roepen.

Even ter zijde, de mensen die wij in hebben gehuurd voor dit is gewoon een zeer gerenommeerd NL loodgieters/installatiebedrijf met met meer als 35 jaar bestaansrecht. En hebben voor ons ook meerdere badkamers gerenoveerd. Deze hebben enkel aangegeven dat ze weinig ervaring hebben met bubbelbaden. Lijkt mij niks raars aan. Ik kan ook een goede automonteur zijn maar werk niet aan Tesla's.

Naar mijn idee zit er wel een sifon. Lijkt me niet dat er enkel aan de binnenzijde van het bad een chromen deksel zit a la afdekplaat sifon. Afvoer zoals ik het nu bekijk klopt inderdaad die zit er niet en zal eronder moeten worden bevestigd.

En ventilatie of luikje wordt inderdaad zeker aan gedacht. Bad is gekocht in een sanitairoutlet zonder boekjes. Dus die heb ik helaas niet. Jacuzzi is van wave design maar in de beschrijvingen die via internet te downloaden zijn kan ik daar niks van terug vinden.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Er moet nog wel een sifon onder worden geplaatst.
Snap ook niet wat jij aan ziet als sifon.
Wat er nu onder het bad zit is de overloop (die ronde) en de aanvoerslang (platte) vanuit de pomp die het water weer terug pompt in het bad.
Normaal zit er een complete afvoer met aparte sifon bij dit soort baden.
Maarja bij een outlet zaak verkopen ze heel vaak spullen die terug gekomen zijn van een klant omdat er iets niet goed mee is.
Hopelijk werkt de rest van het bad goed als het straks ingebouwd is.
En Het installatie bedrijf zal dat ook weten, en daarom het bad niet graag inbouwen omdat zij dan verantwoordelijk zijn.
Ze maken mij niet wijs dat ze in die 35 jaar bestaan nog niet weten hoe een whirlpool ingebouwd en aangesloten moet worden.
 

Haplo

  • #7
Als mij gevraagd zou worden of ik een jacuzzi, gekocht bij een outlet, zonder boekjes zou willen plaatsen, zou ik er ook een nachtje over willen slapen (maar stiekem het antwoord al weten). Of jou een papiertje onder de neus drukken waarin geschreven staat dat er 0 (nul) garantie op de installatie is.
Ter controle zou je hem kunnen test draaien. Wel een sifon aansluiten als je hem weer leeg laat lopen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Als je een merk en type weet, zou je de producent kunnen benaderen...

Als je dit niet weet, dan weet je ook niet of de prijs die je betaald hebt wel goed was.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu