Aansluiten inbouwspot nieuwe set

Corlaser

  • #1
Hallo....

Graag uw advies. In mijn toilet heb ik een verlaagd plafond van mdf gemaakt. De ruimte tussen het oorspronkelijke plafond van beton en het nieuwe is 20 cm. De lamp van het oude lichtpunt heb ik verwijderd. UIt het plafond komen nu een blauwe en zwarte draad die uitkomen in een kroonsteentje. Ik heb een set van 3x 35 W 12 V halogeen inbouw spotjes gekocht.Ik ga er 2 plaatsen de derde laat ik vervallen. De andere twee zijn al met stekkertjes verbonden en ook met de transformator. Ik moet dus alleen nog een snoer van de transformator naar een stroompunt maken. Mijn vraag is kan ik een stroomdraad rechtstreeks van de transformator verbinden met het kroonsteentje waar de lamp zijn stroom van kreeg, of moet ik wandcontactdoos plaatsen tussen het kroonsteentje en de transformator? Zo,ja moet ik dan een snoer van de wandcontactdoos naar het kroonsteentje maken en een stekker aan het snoer wat van de transformator komt?? En wat moet dit voor snoer zijn?
Hoop op een reactie.

Groeten Cor
 

System7

  • #2
Vanaf het kroonsteentje mag je met gewoon zgn. tweelingsnoer (lampensnoer) bedraden naar de transformator en er hoeft geen wandcontactdoos tussen (tenzij het natuurlijk een stekkermodel trafo is).

Succes!

P.S. kijk wel uit dat het snoer niet te heet wordt. Als het goed is zijn de draden naar de halogeenlampen al van hittebestendig snoer gemaakt. Laat de 230V-draden niet te dicht in de buurt van de lampen liggen.
 

Lichtpunt

  • #3
Op een ander forum kwam ik uw vraag ook tegen, nu heeft u het probleem van 2 antwoorden.
Simpelste is een contra-steker monteren aan de blauwe en zwarte draad van de centraaldoos en daar de steker van de transformator in pluggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu