Aansluiten gas bij nieuwbouwpand - koppeling nodig?

Siemed

  • #1
Hallo allemaal,

Ik zit met een vraag. Wij hebben een nieuwbouw pand opgeleverd gekregen en laten hiervoor de netbeheerder langs komen om de meters te plaatsen.
Nou is de monteur hiervan al bij de buurman geweest en is onverrichter zaken weg gegaan omdat de gasaansluiting nog geen koppeling had.

Nou komt de netbeheerder morgen al bij ons en krijg ik het niet meer voor elkaar om een loodgieter te laten komen. Kan ik dit zelf en wat bedoelt deze monteur precies met een koppeling? Moet er een knel koppeling komen of moet er standaard wat anders op de leiding zitten?

Iemand hier ervaring mee? Misschien dat ik nog snel iets zelf kan doen.

Alvast ontzettend bedankt.
 

Feske

  • #2
Hoi, watvoor leiding is het?

plaats een foto van de situatie (leiding), weten we meer..

groet
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Dat nieuwbouwpand is dat een bedrijfspand ?
 

Siemed

  • #4
Ja, het is inderdaad een bedrijfspand. Er zou een 3G aansluiting moeten komen. Foto's heb ik helaas niet voorhanden, ik ben daar nu helaas niet aanwezig.
 

Xr8

  • #5
Er zijn gasbedrijven waarbij je moet eindigen met een 3/4 muurplaat. Zij draaien hier dan een aansluiting in.

Heb meermalen meegemaakt dat de netbeheerder een meter plaatste en dat wij als installateur de afgaande leiding hier gewoon op konden maken.

De installateur is dan verantwoordelijk voor de binnenleiding. Hier doet de netbeheerder niets aan. Behalve als in een bestaande situatie een lek door hen geconstateerd wordt. Ze zullen dan de toevoer afsluiten en deze mag niet eerder geopend worden nadat het probleem is verholpen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu