Aansluiten Eufy Video Deurbel

henkvrr

  • #1
Ik ben van plan de Eufy by Anker Video Doorbell aan te schaffen. De huidige (oude) deurbel vervang ik dan. Die is nog verbonden met een oude Nedap beltransformator waar 8V en 0,5A op staat (zie bijgaande foto). Wanneer ik de Eufy verbind met de draden van de oude deurbel, werkt deze dan? Dus krijgt hij voldoende stroom? En rinkelt de huidige gong dan ook nog wanneer ik op de Euvy bel druk?

Hier is een Youtube filmpje over de installatie, zou een fluitje van een cent moeten zijn...
Maar ik vraag me af of er wel voldoende stroom uit de trafo komt.

Alvast bedankt!

0.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Fmrama

  • #2
De trafo van 8v 0,5 amp kan net te weinig zijn, Ik heb een 8v 1 amp. En dat gaat prima. En installeren is idd niet zo moeilijk. Er zijn veel filmpjes te vinden.

Ik heb de bel eerst opgeladen met de usb kabel aan de homebase. Na het opladen (cirkel rond de bel is blauw ipv roze) de homebase met een ethernet kabel aan de router gekoppeld. De bel zelf losgekoppeld.
Daarna de app gedownload. Een account aangemaakt bij eufy. Dan de stappen van de app gevolgd. Effe goed de qr kode scanen. Op de homebase en de bel. Met name van de bel. Deze is nl wat donker. Als de bel en de homebase gekoppeld zijn, heb ik de bel bij de deur bevestigd. De twee draden van de oude bel verlengt met de bijgevoegde verlengstukjes. (Indien nodig, maar wel makkelijk) Vastschroeven en klaar. Je kunt in de app kiezen, de oude bel laten klinken, de homebase laten klinken of beide.
Overigens , als je handig bent, kun je de bel trafo zelf vervangen.
Succes.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
In dit topic sloot iemand recent ook een Eufy deurbel aan op een 0.5a trafo en dat werkte prima.

Staat er in de specs van de bel niet vermeld hoeveel stroom deze trekt?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Welk model heb je precies? Bij de fabrikant vindt ik alleen specs van de "2K" variant:
Does the video doorbell require existing doorbell wiring?
Yes, the video doorbell draws power from existing doorbell wiring. The voltage requirement is 16-24VAC and the output power is 30VA or above, which is very common in most house doorbell wiring. The doorbell will indicate red LED if the voltage is too low.
Is the video doorbell compatible with existing doorbell chime?
Not this case. To make installation and compatibility simple, the doorbell requires you bypass the existing doorbell chime. It’s as simple as connecting a jumper on the chime. The product comes with an electronic chime to notify people in the house.
Van de bedraade 1080p variant kan ik geen specs of handleiding vinden.

Het lijkt er op dat je het zonder problemen kunt proberen, maar dat het dus misschien niet werkt.

Andere gebruikers hebben er blijkbaar wel goede ervaringen mee en melden zelfs dat de bestaande bel werkt, ook al zegt de fabrikant dat het niet kan. Of zou dat toch een ander model zijn? :roll:

@Vonken_trekker Nou ja, "prima"... In post #7 heeft hij het ding alsnog vervangen. Geen idee of dat met het vermogen te maken heeft of met iets anders, maar toch...
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Gewoon proberen dat is de snelste manier om erachter te komen of 0.5a genoeg is. Als het niet werkt dan heb je de trafo alsnog zo gewisseld.
 

Fmrama

  • #6
Die 16-24vac is volgens mij een engelse versie(VSj. Ik heb voordat ik de mijne aangeschaft heb het een en andere op google nagezocht, En op het eufy forum. Ik kwam tot de conclusie dat er diverse versies zijn. En de versie wired is zonder batterij en is iets kleiner. Hij is zonder homebase2. De met batterij kun je dus op de bestaande bedraading aansluiten. Maar wel met een chime die in het stopcontact zit.
Hier een filmpje van beide
 
Laatst bewerkt:

henkvrr

  • #7
Bedankt voor de snelle reacties :}
Als ik er niet uitkom laat ik het weten
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Krunnie

Specialist Elektra
  • #8
Wij zijn ook altijd erg geinteresseerd als klussers er wél uitkomen. Dan kunnen we nog even een duimpje omhoog geven voor hun goede werk en hebben andere klussers als ze het topic vinden de zekerheid dat de oplossing tot een goed resultaat geleid heeft :wink:
 

Ruvo68

  • #9
Voor de geïnteresseerde: 0.5a werkt bij mij prima

IMG_2158.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu