Aanslag verwijderen uit keramische pan - hoe?

Sirrah

  • #1
Als het klusforum hier niet voor bedoeld is, mijn excuses, maar voor mij blijkt dit een (onmogelijke) klus :oops:

Wij hebben sinds een maand of 4 een pan (WMF Durado, want die kwam als beste uit "de" tests) met zo'n keramische antiaanbaklaag.

Ondanks dat we deze altijd voorzichtig behandeld hebben (niet te lang op hoog vuur, schoonmaken met zachte doek, etc.) is de baklaag langzaam maar zeker helemaal aan het verkleuren/aanslag.

Ik heb alle "oma weet raad" dingetjes geprobeerd die ik kon vinden: laagje azijn erin en opwarmen voor 20min, zelfde maar dan met soda, zelfs met tandpasta zitten klooien
Niks helpt... lelijke bruine aanslag is niet weg te krijgen en wordt meer en meer...

Op zich koekt het eten nog niet aan, maar ik vrees dat dat een kwestie van tijd is..


Iemand hier nog een laatste tip?


(Geweldig, die non-PFAS pannen :-|)

20230427_094248.jpg 20230427_094228.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik heb een week geleden ook zo'n 'non-PFAS' keramische 'kwaliteits' koekenpan moeten weggooien. Was van een zeer bekend merk en nog niet eens zo oud (pakweg 1,5 jaar). Verkregen via een supermarkt-actie. Eieren en schnitzels koekten totaal aan, iets wat ik met de pannen met de ouderwetse anti-aanbaklaag nooit heb gehad. Ook ik heb nooit een scherp voorwerp gebruikt (integendeel, heb er speciale 'tangen' en pannekoekenmessen met een zachte laag voor gekocht) en de laag begon langzaam aan te verkleuren. Wegkrijgen doe je het matig, ook niet met een heel fijn 'polijst'middel. Dat had ik als laatste redmiddel geprobeerd, maar het werd niks. Weg ermee dus.

Ik ben weer teruggekeerd naar de ouderwetse (goedkope) pannen met anti-aanbaklaag. Heb ik al minstens 50 jaar gebruikt. Het grootste probleem zit daarvan nu eenmaal bij de fabricage ervan, maar van die keramische pannen weet je ook niet wat bij de fabrikage komt kijken.

En inderdaad, geen topic voor Klusidee, maar het sloot wel aan bij mijn eigen beleving, vandaar dit (merkloze) antwoord.
 
  • Like
Waarderingen: Sirrah

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu