Aanschaf type trekveer

Helpmnkoelkastisstuk

  • #1
Ik heb een trekveer nodig om wat kabels te trekken vanuit de meterkast. Nu zie ik dat er een levensgroot verschil in prijzen is. Ik heb ongeveer 20 meter nodig denk ik. Je hebt die van nylon (zo'n 10 euro), metalen (20-30 euro), van kunststof (60 euro) en dan heb je nog glasvezeltrekveren (vanaf 80 tot vele honderden euro's).

Het mag best een goede zijn, maar het is voor thuisgebruik, dus het hoeft niet de hoofdprijs te kosten, als ik er maar geen problemen mee krijg.

Ik zie bijvoorbeeld de "oranje *" van 60 euro en de "* 3mm gele vezel" van zo'n 80 euro. Is dat wat of is een goedkopere al goed genoeg voor enkele kabels?

merken verwijderd - mod
 

Ambu954

  • #2
Ik zou gewoon een ijzeren nemen
deze kun je op een bepaalde manier ook iets stugger maken zodat hij bij een bocht er wel door wil als hij daar bv zou blijven steken
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Neem een echte veer met binnendraad, daar kan je stevig aan hangen als dat nodig is.
Je kan door kort oprollen de veer harder maken zodat je kan stoten(pas wel op, te strak en je binnendraad knapt).Je kan deze gebruiken met een veerpomp.Je kan met deze veren veel makkelijker doorvoeren, nylon krijg je niet ver door een flexbuis bv.
 

Helpmnkoelkastisstuk

  • #4
Oké bedankt. Iemand anders misschien ervaring met duurdere varianten? Waarom zijn er glasvezeltrekveren die een veelvoud kosten? (Dat heeft trouwens toch niks met glasvezel als signaalkabel te maken; het is gewoon een trekveer toch?) En die kunststof varianten zoals die oranje?
 

Ronaldjes

  • #5
Trekveer voor glasvezel is een trekveer die gemaakt is om door mantelbuis te duwen. Is dik en heel stug, kun je in huis niks mee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu