Waar ik zo'n soort stroomsplitter aanschaffen?

Martijn_smit_1963

  • #1
Wie weet waar ik zo'n soort stroomsplitter kan aanschaffen?



Het gaat specifiek om een stroomsplitter die past op een verlengsnoer met platte aansluiting. Het verlengsnoer zit weggewerkt in een goot in de muur waardoor vervangen moeilijk gaat.



Ik wil een mediaspeler (5 Volt) wegwerken achter de TV en beide aansluiten op die platte aansluiting. Alle stroomsplitters die ik tot op heden bij bouwmarkten heb zien liggen beschikken allemaal over een ronde (in plaats van platte) aansluiting en passen dus niet op het verlengsnoer.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Monteer een stekkerblok aan het snoer ipv allerlei andere gammele verdeel stekkers of beter nog, zorg voor een fatsoenlijk stopcontact.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
De getoonde splitter is sinds 1975 verboden ivm een aantal dodelijke ongevallen met die dingen.

Je kan nl de stekker met 1 pen in en de andere naast de connector steken waardoor er een spanningvoerend deel direct aanraakbaar is, Bij inpluggen zijn er verscheidende mensen geweest die geelektrocuteerd werden.
 

Martijn_smit_1963

  • #4
Bedankt duidelijk verhaal. Zo'n stroomsplitter ga ik dus nergens meer vinden, in ieder geval geen recent gefabriceerd exemplaar.

Helaas is de ruimte achter de TV onvoldoende voor een stekkerblok. En om nou de complete muur open te gaan breken voor alleen een media speler wordt ook iets te gek.

Enige alternatief wat ik dan nog kan bedenken is een adapter met 'platte stekker ingang' maar met een 'platte stekker uitgang' en een 'USB uitgang'. Zo iets maar dan eentje met een extra 'platte stekker uitgang'. Geen idee of dat bestaat.

 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Ik neem aan dat er ook een netwerkkabel naar die mediaplayer loopt?

Kijk dan eens naar een POE systeem.
Je kan dan de nodige spanning via je netwerkkabel laten lopen.

Je hebt dan een POE injector nodig en een POE usb poort.
 

Martijn_smit_1963

  • #6
Ja, er ligt een netwerkkabel naar de mediaplayer (gaat om een Raspberry Pi).

Power over Ethernet had ik niet aan gedacht. Maar eens kijken of hier een betaalbaar alternatief mee uitgedacht kan worden.

Op dit moment krijgt de mediaplayer zijn stroom nog vanaf de USB poort op de TV. Helaas stopt de USB poort met voeden zodra de TV wordt uitgeschakeld, maar dat wil ik juist niet.
 

Ralph

  • #7
Je vind ze nog wel hoor, op de markt staan vaak van die kraampjes die dat spul in overvloed hebben.
 

Sjaan Smit

  • #8
Die al sinds de 70´s niet meer mogen? handig om het toch ff te adviseren...
 

Ronald41

  • #9
Inderdaad slecht advies. Niet doen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #10
De bovenste is bij mijn weten echt alleen 2e hands te verkrijgen, mogelijk is er een uitvoering die 3x de contra heeft zoals getoond in afbeelding 2, deze heeft een kraag waar de stekker invalt en kan je dus de ben er niet naast steken.

De stekker heet eurostekker.maar in 3weg kom ik alleen een uitvoering tegen met de conta bovenop, en ik vermoed dat ts dat niet kwijt kan achter de tv.
 

Swblom

  • #11
Kun je niet gewoon zelf iets maken met 1 stekker en twee contrastekkers?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu