Aanrechtblad maken

Hermse66

  • #1
Hallo,

Ik zou graag zelf een aanrechtblad willen maken.

1e optie: Kan ik ook een blad betegelen (marmer of tegels) en zoja wat voor ondergrond moet ik hebben?
2e optie: Wat voor hout is geshikt om een blad te maken en vervolgens te lakken?

Heeft er iemand misschien nog andere tips om zelf een blad te maken?

M.v.g.
Hermse.
 

EdP

  • #2
Betegelen kan uiteraard, maar marmer lijkt me te kwetsbaar i.v.m. vlekken en zuren. Keramische tegels lijken me heel geschikt. Ondergrond van bijv. watervast verlijmd multiplex of betonplex denk ik?

Hout kan ook zeker, maar neem dan wel een hardere houtsoort, bijv. eiken, beuken, teak, ..., net wat je mooi vindt en de beurs aan kan. Je wilt tijdens koken enzo niet al te voorzichtig hoeven doen.

Hou er wel rekening mee dat je een flink aantal laklagen nodig hebt, en dat je die in de loop van de tijd zult moeten bijhouden en soms zelfs weer helemaal opnieuw doen. Als er eenmaal van die zwarte plekken in zitten kan het te laat zijn. Vooral bij de kraan is een kwetsbare plek.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Een aanrecht betegelen is geen probleem, marmer lijkt me daarvoor niet zo geschikt omdat het poreus is en vet etc. er snel in trekt, tegels kan altijd mits ze voldoende hard zijn.
Bedenk dat de randen nogal gevoelig zijn voor beschadigingen door stoten.
Als ondergrond kunt u watervast verlijmd multiplex nemen, toch nog even goed in de grondverf zetten voor alle zekerheid.

Een aantal houtsoorten is geschikt voor aanrechtbladen, bij een keukenspecialist kunt u op uw gemak rondkijken naar kleur en soort, zo weet u zeker dat u een keus maakt waar u later geen spijt van hebt.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu