Marmer als aanrechtblad

remcolent

  • #1
Ik kan een partijtje marmer krijgen, en denk er over om dit als aanrechtblad en achterwand te gaan gebruiken.
Maar nu riep iemand kan niet wordt een zooitje marmer is te poreus trekt al het vet en vuil in .
Zoek ik online zie ik wel marmer als aanrechtblad en niet echt goedkoop ook.
Beetje zoeken lees ik dan weer dat het met epoxy behandeld is .
Is dat dan gewoon een dun laagje epoxy injecteer hars? dat is super dun en trekt in poreuze oppervlakken.
Of is het iets heel anders?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Waar ze het marmer mee behandelen weet ik niet maar ruim 30 jaar geleden hebben wij marmeren vensterbanken gekocht en in de familie was het "nooit moeten doen die worden zo lelijk als maar kan, 1 druppel water uit een bloempot en het is een vlek".
Leverancier gaf toen aan dat de vensterbanken van een hardere marmersoort waren (zit veel meer grijs in) gepolijst waren en behandelt en dat het met de vlekken wel mee zou vallen.

Nou, ruim 30 jaar later zitten er wat krasjes op van bloempotten die niet al te glad zijn maar nog nergens ook maar 1 vlek te zien terwijl er met het water geven best wel eens water overheen gaat en dat er ook wel bloempotten op gestaan hebben die lek waren.
Komt er een druppel water op dan gaat dat bol staan en veeg je het er zo weer vanaf.

Maar kijk ook eens naar keukens in oude luxe woningen, vaak is daar ook marmer gebruikt en dat is dan vaak 100 jaar of ouder.
Vaak heeft het dan wel zijn glans verloren maar onderhoud je het goed dan blijft het heel lang netjes met een luxe uitstraling.
 
  • Like
Waarderingen: remcolent

De Bob

  • #3
Hallo
Marmer als aanrechtbladen zijn geïmpregneerd, vet /vuil en zuren hebben anders vrij spel in het poereuse oppervlak, en wordt één vlekken parade
Daarom zijn veel keuken werkbladen van faux marmer, ik heb daar zelf een aantal tafels van.
 

Arne Jongerius

  • #4
Een marmeren aanrechtblad kan wel, alleen je moet de vlekjes en krasjes op de koop toe nemen. Marmeren aanrechtbladen worden vaak geiimpregneerd met bv. Lithofin vlekstop. Het beste kan je een kleurverdieper gebruiker. Het marmer wordt dan al een stuk donkerder (als een vetvlek). Deze zijn dan een stuk minder te zien. Let straks wel op met zuren (wijn, citroen, tandpasta, schoonmaakmiddel), dit kan een ruwe plek geven. Het is het handigste op het marmer mat te schuren (gezoet). Als je dan een keer een kras hebt kan je het maremer schuren met waterproof schuurpapier. Daarna weer kleurverdieper er op en je ziet er niets meer van.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu