Aanpassen knieschot

gjvanveen

 • #1
Hallo,
We willen de ruimte achter het knieschot gebruiken als opslag. We hebben een spantendak dat dus gedragen wordt door het knieschot.
Nu zit er al een luik, met een opening van 50 cm. De rest van de staanders zitten om de 30 cm.
20210524_094527-klein.jpg

Het knieschot ondersteund niet direct het dak, maar een dwarsbalk van ca 230mm.
Deze dwarsbalk rust niet op de muur (beton), maar op/in een beugel:
20210524_095811.jpg


Mijn vraag is, of ik de dwarsbalk ook mag ondersteunen met staanders van 144mm x 44mm, die dan om de 60cm of 1 meter staan?
Dus echt dikke staanders, waardoor ik ook geen beplating (spaanplaat o.i.d.) nodig heb. Dan kan ik op de nieuwe staanders een klein frame maken voor de deurtjes.

20210524_095811.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • XanderH

  Specialist Elektra
  • #2
  Als je hier een sluitend antwoord op wilt krijgen, zul je een constructeur moeten raadplegen. Die constructeur heb je toch nodig voor de constructieberekeningen voor de vergunningsaanvraag. Deze klus is vergunningsplichtig aangezien je de draagconstructie aanpast.

  Wat ik wel even wil meegeven: onderschat de rol van de beplating niet. Deze draagt wellicht niet bij aan de draagkracht, maar zeker wel aan de zijdelingse stabiliteit van het geheel, de beplating zorgt ervoor dat het frame rechthoekig blijft en geen paralellogram kan worden. Vergelijk het met het kruis wat je vaak achterin stellingkasten ziet.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Heb je een dakwat hier op lijkt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu