Aanpassen dragend knieschot (extra opening)

Chazsurah

  • #1
Beste forummers,

Ik ben (veel te enthousiast) begonnen met platen verwijderen van de knieschotten, ervanuit gaande dat dat geen probleem zou zijn en ik de constructie kon laten staan. Hier wilde ik schuifdeuren voor maken, tot ik besefte dat dit wellicht ook bij de constructie hoort. Oeps! Ik heb geen stickers gevonden, maar via de constructie tekeningen ed ga ik er wel vanuit dat deze dragend is.

Nu heb ik nieuwe platen erop gezet (lelijk wit spaanplaat nu vervangen door multiplex zodat ik ze kan verven) en de originele opening 1 schot opgeschoven. Nu vraag ik me af, of ik dan nog alleen een 2e opening erin kan voegen aan de andere kant? Het zou dan: 2x dicht met plaat, 1x open, 2x dicht met platen, weer 1x open en weer 2x dicht zijn. (zie foto)

Bij de huidige verplaatste opening heb ik een extra balk onderin horizontaal tussen de schotten gelijmd (zo zat het bij de originele opening ook dus dit heb ik maar hefzelfde gedaan) en voor eigen gevoel stalen hoeken erin gezet, dit zou ik dan in de andere opening ook zo doen, misschien nog 2 extra staanders ter hoogte van het raam. Is dat afdoende? Of is een 2e opening echt geen optie? De ruimte is namelijk echt te laag om in de hele lengte doorheen te kunnen kruipen.

Alvast bedankt!

IMG_20211028_203505.jpg IMG_20211027_002304.jpg
 

Chazsurah

  • #2
IMG_20211028_221552.jpg


Dit is de opening die dus al bestond maar verschoven is. Op deze manier zou ik ook de 2e opening willen uitvoeren (extra balk op bestaande balk horizontaal onderin klem tussen de staanders, stalen hoeken)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu