Aanleggen buitenkraan nieuwbouwwoning

Vraagsteller

  • #1
Beste lezers en meedenkers

wat is de eenvoudigste manier om een buitenkraan aan te leggen in een nb-woning? Op het zuiden bevind zich de gootsteen en meterkast en kruipluik en op het noorden de buitenmuur voor de kraan, moet dus de hele kruipruimte door; flexibele slang ipv starre koperen leiding?
Graag een stappenplan voor de beginnende klusser op dit gebied.
 

Pepjo

  • #2
Je kunt, als de kruipruimte vorstvrij is, ook tyleenslang gebruiken. Dat is aardig flexibel en makkelijk te verwerken. Isolatie eromheen is ook goed mogelijk.

Het laatste stuk door de muur naar buiten en omhoog wel van koper of wicu maken. Vergeet niet een afsluiter/aftappunt te maken.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #3
Als je de kraan nog moet kopen kun je ook een vorstvrije buitenkraan nemen. Dat is een lange buitenkraan waarbij de knop en het tappunt buiten zit, maar de afsluiter binnen. Daardoor staat er bij dichtgedraaide kraan geen water in het deel dat kan bevriezen en hoef je 's winters niet af te tappen.
 

Xr8

  • #4
Zorg er bij een vorstvrije buitenkraan wel voor dat de speciale knie waarin de kraan afsluit wel bereikbaar is. Heb hier al een aantal malen problemen mee gehad in de vorm van vervuiling.

Mooiste oplossing is een leiding naar de meterkast maken en hier ook de afsluiter zetten in geval van een gewone kraan. Nadeel is dat wanneer je onder de vloer door gaat de leiding moeilijk leeg wil.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu