Aanleg zone regeling (intergas 28/24)

Gustavo123

 • #1
Hi,

Ik heb een appartement met twee kamers. in beide kamers plaats ik een convectorput. In de douche een kleine radiator.

In de achterkamer (hierna: ruimte 2, waar ook de ketel hangt), wil ik op termijn op een klein houtkacheltje plaatsen.

De zoneverdeling zoals beschreven in de handleiding klinkt goed. Het systeem met een electrische onderbreker voor de thermostaat in de ruimte 2 (met extra warmtebron) klinkt logisch. Indien het daar te heet is sluit deze af en reageert de ketel enkel op de vraag van thermostaat in ruimte 1.

Maar hoe werkt dat met het water systeem? Met andere woorden waarom gaat er geen warm water meer naar de convector in ruimte twee? Zit er ergens een afsluitklep? Voert de 230V afsluiter in de handleiding misschien een 'fysieke' afsluiting van het systeem uit? (zoals ik het lees lijkt het een onderbreker van het electrisch circuit.

Bedankt voor de reacties!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Calenta

  Specialist Verwarming
  • #2
  Je krijgt dan of,

  Thermostaat voelers op de convectoren , ( externe ) of je zou twee kleppen moeten plaatsen. Is de ene ruimte op temp. gaat de zoneklep voor deze ruimte dicht en schakelt de warmtevraag uit. Is de andere ruimte nog niet op temp. dan wordt via de Andere zoneklep cv water over dit circuit geleid. Enz enz.

  Voor de door u beschreven toepassing, zou ik echter gewoon externe voelers op de convectoren zetten en een thermostaat kraan op de radiator en klaar.

  Calenta :cool:
   

  Stephan lood

  • #3
  Denk dat je dit niet moet doen het klik leuk maar je heb er weinig aan
  je zeg zelf al dat je 3 ruimten heb
  plaats gewoon thermostaatknoppen in de ruimten buiten de ruimte waar de thermostaat kom en schaf een termostaat aan met een functie van openhaard dan stook de ketel de ruimte wel warm goedkoper en makkelijker
   

  Calenta

  Specialist Verwarming
  • #4
  Dit klinkt niet leuk, maar eerder dom.
  Thermostaat met openhaard functie? Thermostaatknop in de convectorput?
  Vakkundig advies lees ik :mrgreen:

  Calenta :cool:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu