Aanleg riolering naar schuur

Vince001

  • #1
Goedendag,

We zijn druk bezig om naar de schuur een riolering aan te leggen alleen zitten we in de lastige situatie dat de schuur 40cm lager ligt dan het woonhuis aan de voorzijde. Inmiddels de sleuf gegraven en de rioolaansluiting naar boven gehaald. Deze ligt aan de voorzijde op 80cm diep, oftewel ik heb een situatie met een negatief afschot.

De afstand tussen schuur en aansluiting riool is ongeveer 15 m

Dit denk ik op te gaan lossen door in de schuur een vuilwaterpomp (zo'n complete set) aan te leggen die het (vuil)water verzameld en omhoog pompt richting het hoger gelegen riool. Dit gaat middels een 50mm aansluiting.

Nu kom ik alleen tijdens het graven een betonnen plaat tegen die ervoor zorgt dat ik met de buis een knik moet maken met 2 45o graden bochtjes. De betonplaat is helaas te groot om weg te halen uit het tracé. Nu vraag ik mij af of dit kan voor de afvoer van het (vuil)water. Als ik kijk naar de specs van de pomp kan deze tot 7,4 m omhoog pompen. Maar er staat niets bij over hoogteverschil in de leiding.

Naar mijn mening is dit alleen op te lossen met die vuilwaterput +pomp en gaat een Sanibroyeur dit niet voor elkaar krijgen.

In de bijlage een poging tot paintskills.

Hoor graag jullie advies.

mspaint_PdznQ6eV6k.png
 

Lampje45

  • #2
Voor de stijging zal zich altijd vuil vast gaan zetten en heb je binnen de kortste tijd een verstopping.

En wat denk je van de vorstvrije diepte?
Want het riool ligt niet voor niets op -80 cm maaiveld.
 

Vince001

  • #3
Dank je voor je reactie.

Maar dat probleem heb je dan in principe toch altijd met het gebruik van een vuilwaterpomp en put? Die worden ingezet om een negatief afschot te overbruggen of zie ik dat nu helemaal verkeerd?
 

Lampje45

  • #4
Maar dan moet je het wel omhoog pompen en de afvoer alsnog volledig lineair op het vereiste afschot leggen. Als pomp afgeschakeld wordt dan zal er een restant blijven staan wat aan zal koeken en dat groeit vrij snel. Het afschot zal er voor moeten zorgen dat de vaste delen getransporteerd worden en niet blijven staan ergens.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu