Aanbouw tegen muur buren op eigen grond

Hcy

  • #1
Ik zou graag advies willen krijgen over het volgende.

In mijn woning uit 1900 wil ik een aanbouw realiseren. Momenteel staat er aan een zijde een aanbouw van 2 meter breed. Deze wil ik doortrekken over de gehele breedte. Het is de bedoeling dat ik alles door laat rekenen door een constructeur.

Nu staat er aan de andere kant de muur van de aanbouw van de buren. Voor zover ik heb na kunnen gaan, staat dit op hun eigen grond. Hier zou ik dus niet tegenaan mogen bouwen.

Stel de opbouw wordt als volgt met de aansluiting op de buren:
- muur aanbouw buren
- 30mm spouw
- waterkerende damp-open folie
- HSB-wandelement dragend met isolatie, dampremmende folie en OSB aan binnenzijde
- gipsplaat en stuclaag

Hierin missen we de gemetselde buitenmuur. Zou dit zo uitgevoerd kunnen worden?

Op diverse fora lees ik dat er een muur gemetseld dient te worden (los van de muur van de buren) echter begrijp ik het nut niet van dit metselwerk.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Klopt helemaal. Metselwerk is niet nodig. Er kan wel een probleem ontstaan als de buren de aanbouw weer weg halen. Maar dat komt zo weinig voor dat het niet echt nodig is daar rekening mee te houden.

Zorg dat de spouw afgesloten wordt. Wel licht geventileerd, maar geen openingen groter dan 1cm. Denk nu alvast de aansluitingen rondom met de buren uit. Dakaansluiting goed op papier uittekenen, hier wil je geen lekkage of andere problemen krijgen. Bespreek de aansluitingen met je buren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu