3 lampen (21kg) ophangen aan verlaagd gipsplaten plafond

D-degroot

 • #1
Beste medeklussers,

Ik heb mij sinds vandaag op dit forum aangemeld, omdat ik tegen het volgende probleem aanloop. Ik wil 3 lampen boven mijn eettafel ophangen die totaal 21 kg wegen. Het plafond is echter van gipsplaten en ik wil niet het risico nemen dat ik straks een lamp op mijn bord heb liggen :D

Boven het gipsplafond (1 cm dik) zit een holle ruimte van 4 cm en dan de betonplaat. Nu lijkt het mij het beste om de lampen op een of andere manier te hangen aan de betonplaat. Alleen is de vraag hoe kan ik dat het beste doen?

Er zitten nu 2 gaten in het gipsplafond waaruit 2 ogen komen waar een lamp aan gehangen kan worden. Echter hangt 1 oog niet op de juiste plek voor ons om de lamp op te hangen. Blijft er dus nog 1 over, zie foto.

Ik weet niet of het handig is om deze nog te gebruiken. Ik zat te denken een dunne sleuf uit het gipsplafond te zagen, zodat ik bij de betonplaat kan. Vervolgens een houten plank middels lange schroeven bevestigen aan de betonplaat en tegen de gipsplaat aan. Dan met tuimelpluggen aan de houten plaat de lampen ophangen. De houten plaat bedekt meteen de sleuf en de lampen hangen aan de plank en betonplaat. Is dit een goed idee of kan het makkelijker/beter?

Ik zie jullie reacties graag tegemoet.

Groet Dustin
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • BertPleizier

  • #2
  Ik zou gewoon een ophangoog / haak in het beton schroeven en deze tot aan het gips in het plafond draaien. Dus in 1 keer een gat boren in het gips en in het beton, op het oog of de haak een passende plug zetten, het geheel door het gat steken, de plug in het gat in het beton duwen en aandraaien.
   

  D-degroot

  • #3
  Bedankt voor je reactie Bertplezier. Maar ik ben ang dat ik dan scheef boor, omdat ik niet kan zien wat ik doe bij het boren in het beton. Dan hangen de lampen straks niet recht achter elkaar. Hoe zou ik dit kunnen voorkomen?
   

  BertPleizier

  • #4
  Even een lange lat tegen het plafond houden als je de 3 gaten aftekende. Dan hangt alles in 1 lijn. En de boor goed haaks houden op het plafond.
   

  D-degroot

  • #5
  Ok ga ik het zo doen. Bedankt!
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  2
  2

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu