2de hands vloer opnieuw schuren en oliën, tips gevraagd!

RonC

  • #1
Hoi,
Ik heb een 2de hands eiken houten vloer gekocht, het betreft een geoliede vloer. Aangezien hij niet meer zo heel mooi is wil ik hem na het leggen opnieuw schuren en oliën. Het is geen grote oppervlakte is (12m2) dus wil ik het schuren gewoon met een handschuurmachine doen.
Nu weet ik niet wat voor olie erop zit en heb ik gelezen dat als er hardwax olie op zou zitten de vloer niet zomaar geschuurd kan worden.
Verder heb ik begrepen dat er verschillende soorten olie bestaan, olie die makkelijk met de hand aan te brengen is en olie die je er met zo'n boenmachine in moet boenen. Het liefst wil ik dit zonder machine doen, wat voor olie heb ik dan nodig?
Heeft iemand nog tips voor mij?
Groeten,
Ron
 

Plinten.

  • #2
In pricipe maakt het niet uit wat voor afwerking er op de vloerdelen zit. Wel belangrijk is dat de delen goed kaalgeschuurd zijn er er geen oude olie of lak resten meer op het hout zitten. met de hand schuren gaat het beste met een bandschuurmachine of een roterende schuurmachine. Ik zou beginnen met korrel 60 en eindigen met een fijne korrel 100 of 120. Zelf werk ik altijd met monocoat olie deze is verkrijgbaar in 40 kleuren en ook gemakkelijk met de hand aan te brengen.

tip! als je zeker wilt weten dat de oude laag er goed afgeschuurd is kan je de delen een beetje nat maken met een doek. Al er nog oude lak of olie resten op de vloer zitten zullen deze een beetje wit van kleur worden. het onbehandelde eiken wordt een beetje oranje van kleur.
 

RonC

  • #3
Bedankt!
Ik heb inmiddels kunnen achterhalen wat voor olie het is; het betreft hardwax van Esco vloeren.
 

Lindavanhulst

  • #4
Ik ben destijds naar ****** gegaan uit Amsterdam, ze zijn gespecialiseerd in *********
Qua prijs vond ik ze ook wel goed, het is geen budget partij maar je krijgt wel kwaliteit. Ik ben er iig erg tevreden over. Had enige tijd terug wat gemorst en had ze gebeld en kreeg gelijk advies, zonder commerciële praatjes over reinigingsmiddelen ofzo.

Ze kunnen je vast ook wel verder helpen met je vragen over je vloer ze doen namelijk ook vloerherstel en olieen etc zie ik.


Naam en link verwijderd, reclame wordt hier niet op prijs gesteld, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu