180 ltr. boiler van zonneboiler systeem implodeerd

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #21
Op dit type boiler wordt vaak vanaf de fabrikant een beluchter voorgeschreven en gemonteerd om dergelijk schade te voorkomen.

Dus een passende inlaatcombinatie en een beluchter.

Vr Gr
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #22
Waarom wordt hier een 6 jaar oud topic gereanimeerd?
 

Helpmnkoelkastisstuk

  • #23
Dus als je een kraan gebruikt op de boileruitgang, dan kan het water beneden nog steeds gewoon weglopen? Creëer je dan niet ook een vacuüm/onderdruk (zoals bij een rietje waarbij je je vinger erop legt en het water blijft hangen)? Of loopt het in dit geval altijd wel weg (en komt er lucht in via belletjes of zo)?

Of moet je eigenlijk twee kranen hebben? Eén kraan om de boiler af te sluiten, en één om af te tappen en in dit geval de zakleiding te beluchten. Dus zoals je zegt "kraan met aftapper". Zijn dat dus niet eigenlijk twee kranen achter elkaar?

En beluchten via de overstort van de inlaatcombinatie om de hele boiler af te tappen: dus een overstortventiel (dat eigenlijk bedoeld is om water uit de leiding te laten lopen voor de keerklep bij te hoge druk) kun je opendraaien en dan is het eigenlijk gewoon een tapkraantje (waar dus ook lucht IN kan worden gezogen)?

Een beluchter is dus hetzelfde idee als in een wasmachinekraan, maar dan de andere kant op (onderdruk richting gebruikersapparaten)? (Sorry ik ken beluchters alleen van riolen en afvoeren en dus de wasmachinekraan.)


@Frank: Excuus voor de reanimatie, het gaat hier louter om verduidelijking van dit topic. Als bovenstaande vragen daarin te ver gaan, laat maar weten dan zal ik een nieuw topic aanmaken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
Het topic wordt er wel langer maar niet duidelijker van.
Een nieuw topic graag wanneer u nog vragen hebt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu