12mm leiding als afvoer aansluiten op watertank

Bsp

 • #1
Ik wil een 12mm waterleiding aansluiten op de onderkant van een (plastic) watertank, zodat het water in de tank via deze leiding weg kan vloeien als verderop een kraantje wordt geopend. Mijn eerste plan was het gebruiken van een puntstuk: de 12mm leiding zou ik dan met een knelkoppeling aan het puntstuk bevestigen en het gedeelte met draadeind zou ik dan door een gat in de (platte) bodem van de tank kunnen steken en dan vastdraaien met een moer en een rubber ring als afsluiting. Echter, als het waterpeil dan lager staat dan de lengte van het draadeind kan het niet verder weglopen. Geen ramp, maar ik kan me voorstellen dat hier handiger methoden voor zijn, bijvoorbeeld iets met een flens waardoor het gedeelte in de tank zo laag mogeijk is.

In feite wil ik dus eigenlijk een afvoer als in een wastafel, maar dan een die uitkomt op een 12mm waterleiding.

Ik heb rondgezocht maar het exacte onderdeel dat ik zoek niet kunnen vinden, waarschijnlijk omdat ik de juiste term niet ken. Kan iemand me verder helpen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  1632647130625.png

  Doorvoer PE 3/4 inch buitendraad en dan een schroefbus knel 3/4x15 en dan een inschuifverloop 15x12 knel.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu