1 van de brander gaat telkens uit (etna fornuis)

Micheldeman

 • #1
Dag,

Ik heb een etna gasfornuis met electronische ontsteking van zo'n 14 jaar oud. Optisch nog in prima staat.
Ik verhuur mijn appartement alwaar dit fornuis staat. Aangezien ik in het buitenland zit en de huurder me op de hoogte stelde van het euvel, kan ik helaas niet zelf nagaan wat er precies aan de hand is.

Hij geeft aan dat 1 van de grote branders een aantal minuten normaal brand en daarna een geluid geeft en uitgaat. Kent iemand dit verschijnsel? We hebben er zelf tot augustus j.l. gewoon zelf gebruik van gemaakt zonder enige rare verschijnselen. Alle andere branders werken goed volgens zeggen.

Kan het slijtage zijn, wat mij enigszins vreemd in de oren klinkt, maar je weet maar nooit, of misschien vuil, maar ze zeggen de branders regelmatig schoon te maken?

mvg,

Michel de Man
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Misschien dat er vuil in de openingen zit van de dop op de brander, wanneer de sleufjes of gaatjes gedeeltelijk dicht zitten brandt hij niet goed en kan de vlam afgeblazen worden.
  Hierdoor schakelt de thermokoppel de gaspit uit.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu