1 Flexleiding naar badkamer splitsen voor bad/douce/wasbak ?

Nachtwacht

 • #1
Goedendag,

naar mijn badkamer op de eerste verdieping heb ik één enkele flexibele waterleiding getrokken (20 doorsnee) en die moet ik nu dus opsplitsen om naar de afzonderlijke punten voor douche bad en wasbakken te gaan.

Hoe dit nu het beste te doen ?

Ik kan natuurlijk gewoon wat T-stukjes nemen en alles daarmee aan elkaar persen maar zijn hier geen standaard oplossingen voor ? Ik kon ze zo snel niet vinden maar kan goed dat ik niet op de goede termen zoek.

Als ik dan toch T-stukjes neem, hoe maak je die mooi vast ergens aan de muur ? Bij mij komt er een voorzetwand met daarachter binnenkomende leiding en de opsplitsing. Ik weet zo snel niet hoe je die buis vast maakt... Natuurlijk, clips in de muur schroeven en ze daar dan in "clippen" is makkelijk maar ik weet niet hoe betrouwbaar dat is en wellicht is er wel een mooiere oplossing voor.

Bij voorbaat dank !
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  In principe geen koppelingen achter wanden wegwerken.
   

  Nachtwacht

  • #3
  Voor de duidelijkheid, het wordt een 7cm gipsbeton muurtje met daar achter een ruimte van zo'n 20 cm.

  Als ik ze in principe niet achter die wand zou moeten zetten, waar dan wel ? Onder de vloer ? Dan zitten ze dus achter mijn gips plafond.... (is natuurlijk ook een soort van wandje....)

  Hoe zou ik het dan wel achter die wand moeten doen ? Ik moet tenslotte toch splitsen.....
   

  Fiesiekus

  • #4
  Solderen schijnt wel te mogen, maar waarschijnlijk is je buismateriaal geen koper? Dan is er dus geen alternatief.
   

  Nachtwacht

  • #5
  Het is inderdaad flexbuis.

  Ik had zelf in mijn hoofd om van flex over te gaan naar knel met koper, daar dan wat kranen / ballofixen te plaatsen op elke afzonderlijke leiding zodat ik ze per stuk, in geval van lekkage, weer af zou kunnen sluiten.

  Dat maakt echter dat ik weer zo veel overgangspunten krijg dat ik het daarmee alleen maar onbetrouwbaarder maak was mijn idee. (overigens had ik dan niet in mijn hoofd te gaan solderen.... wat mijn eerste idee waarschijnlijk nog slechter maakt :D )

  Goed, een stapel t-stukjes is dus voorlopig het enige alternatief...
   

  Xr8

  • #6
  Ik zou niet overgaan op koper, dat geeft alleen maar veel extra verbindingen. De pers t stukken kun je gewoon achter de wand wegwerken. De standaard oplossing is ook het gebruik van t stukken.
  Van dit soort t stukken zijn er miljoenen in vloeren ed gestort, daar kom je nooit meer bij zonder hak en breek werk.

  Heb je echter de mogelijkheid om eea bereikbaar te houden dan heeft dat bij mij wel de voorkeur. Vaak heb je echter niet de mogelijkheid om alles bereikbaar te maken. Vooraf even afpersen is handig. Bij de goede perskoppelingen is eenmaal dicht ook dicht. Heb het zelden meegemaakt dat eea achteraf gaat lekken. Mits goed behartigd.

  Succes.
   

  Fiesiekus

  • #7
  Schei uit, houd op :cry: .
   

  Xr8

  • #8
  Wellicht zijn de koppelingen bij u niet goed aangebracht. Het kan gewoon goed, heb ervaring met vele systemen. Het grote probleem is dat men het vaak ruig behandelt. Dan ontstaan de problemen. Breng je de boel aan volgens de richtlijnen dan werkt het prima.

  Een lek kan altijd maar dat kan met alle systemen.

  Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu