Remeha calenta isense op hol

Paul24

  • #1
Hallo,

Sinds een paar dagen gaat m’n ketel ongewenst door met verwarmen. We hebben een remeha calenta 40c met isense. Het klokprogramma gebruiken we eigenlijk niet meer. We stellen hem continu in op de gewenste waarde. Snachts 17 graden overdag 19 of 20. Snachts viel het op dat het rond 3 uur 21 graden in heel het huis was terwijl hij ingesteld stond op 17. Het gekke is dat als je hem dan insteld op 16,5 hij direct stop met doorstoken. De openhaardstand staat niet aan. Het klokprogramma heb ik er voor zekerheid uitgegooid maar heeft geen effect. Ik krijg geen foutmelding te zien. Ik heb de stekker van de ketel er al een keer uit en in gehad. Alle radiatorkranen staan open. Installatie werkt al 5 jaar probleemloos.

Iemand een idee voordat ik voor niks m’n isense vervang.

Gr Paul
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Ik verdenk de driewegklep. Bij een instelling beneden de 17 graden wordt ook de warmwatervoorraad uitgeschakeld, dus geen warmte meer in huis.
 

Marcn88

  • #3
Controleer de 3wegklep maar deze is hoogstwaarschijnlijk lek, dit komt vaker voor bij dit type klep
 

Paul24

  • #4
Ik ga vanavond even kijken.
 

NuoVeni

  • #5
De 3-wegklep gaat vaker bij dit soort type ketels. Wat heel soms nog veel eens wil lukken is om deze klep in te vetten maar vervangen is beter en kost de wereld ook niet. Warm water werkte nog wel ?
 

Marcn88

  • #6
Wat zou je aan deze klep willen invetten? het probleem bij deze kleppen is dat ze gaan lekken langs de as waardoor water in de motor terecht komt en deze niet geheel meer omloopt of blijft lopen of helemaal niet meer omloopt of dat de aardlek erdoor gaat
 

Paul24

  • #7
Nou 3 weg klep is vervangen en probleem opgelost. Bedankt want had in eerste instantie waarschijnlijk een nieuwe isense gekocht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu