Radiatorkraan uit elkaar halen

Joop Verbeek

  • #1
Mijn radiator (3-plaats) die het dichts bij de ketel zit wordt niet warm. Zelf heb ik het idee dat de kraan niet opengaat. (geen thermostaatkraan). De aanvoerleiding wordt tot de kraan heet, daarna de kraan een beetje warm en daarna het eerste stukje van de radiator een beetje lauw. De andere radiatoren worden wel heet. Kan ik de kraan uit elkaar halen zonder de druk van de ketel te halen, want ik heb nml het idee dat de kraan van binnen door kalk is vervuild. Wie weet raad? B.v.d.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wel aftappen als u de kraan wilt schoonmaken.

Zit er soms een voetventiel in de retour die niet helmaal open staat?

Ik neem aan dat er geen lucht in de radiator zit.

Is die voorheen wel goed warm geweest?
 

Joop Verbeek

  • #3
Beste Utreg, bedankt voor je antwoord. Heb even gekeken en linksboven zit de kraan (niet thermostatisch), rechtsboven zit een ontluchtingskraantje en rechtsonder zit een, volgens mij, aftapkraantje. Als je wilt kan ik morgen, bij daglicht wel wat foto's maken. Zou het volgens jou kunnen dat de radiatorkraan "verstopt" is of kan het ook iets anders zijn. De bovenverdieping is tot nu toe bijna niet gebruikt, dus ik weet eigenlijk niet of hij het wel goed gedaan heeft. Op de ketel (Nefit HR 32) zitten trouwens automatische ontluchters. B.v.d. voor je reactie.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Afvoer kan ook verstopt zijn met gruis.
Lijkt mij waarschijnlijker.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #5
Denk eerder dat het een "lucht"probleem is , waarschijnlijk is de radiator niet op afschot gemonteerd en blijft de lucht net na de kraan op de hoogste plek hangen.

zit er een voetventiel op ?

ja: voetventiel dichtdraaien, kraan open en via ontluchting water aftappen tot er heet water uitkomt (ketel aan + druk cv in de gaten houden en bijvullen indien nodig !)

Nee, met waterpas controleren of de ontluchtin van de radiator hoger gemonteerd is dan de kraan zijde, een paar mmtjes is meer dan genoeg. zo niet , aanpassen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu