Herz radiatorkraan sluit niet

Leksts

  • #1
Het is bij ons op zolder opeens heel warm. Blijkt dat één van de radiatoren continue warmte geeft, ook al staat de radiatorkraan helemaal dicht. Nu kom ik daar niet zo vaak dus het is een beetje zonde van de warmte...

Het is een Herz thermostatische radiatorkraan en hij ziet er zo uit:


Ik had geprobeerd het regelelement los te halen, zodat ik kon kijken of er vuil in zit oid of hem te vervangen door een andere. Maar na een paar slagen aan de grote 6-kantige ring begon er water te lekken, dus heb ik hem gauw weer vast gedraaid en hier een account gemaakt :).

Als ik naar de plaatjes kijk is het toch deze https://www.warmteservice.nl/Verwar...regelelement-met-ingebouwde-voeler/p/44955205 samen met deze https://www.warmteservice.nl/Verwar...ostatische-radiatorkraan-recht-1-2/p/44956205.

Volgens mij moet je de regelunit gewoon los kunnen halen. Waarom lekt het dan toch?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zal nooit veel water lekken bij d kraan, gewoon de knop er af draaien, zet er even een emmertje onder.
U kunt dan middels een kleine lijmtang o.i.d. de stift van de kraan ingedrukt houden, wordt de radiator dan koud dan is de knop kapot wat ik wel verwacht.
Als u een complete kraan koopt van hetzelfde type kunt u het binnenwerk vervangen, dat is gemakkelijker dan de hele kraan vervangen, denk er aan de druk van de installatie te halen.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #3
Een Euro cent tussen de kraan en de knop wil weleens helpen.
Groeten b
 

Leksts

  • #4
Bedankt beiden voor de hulp.

Het water lekte gisteren omdat ik het binnenwerk mee losdraaide toen ik de knop wilde verwijderen. Als je knop goed vasthoudt terwijl je de ring losdraait lekt hij niet.

Ik heb, bij wijze van test, de knop nu verwisseld met de knop van een andere radiator. De knop is inderdaad kapot, het 'probleem' speelt nu bij die andere radiator.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu