Elektrische kookplaat wordt veel te warm om stand 1

Jamadara

  • #21
In het oude huis heeft een bedrijf de bekabeling aangesloten, tegelijkertijd met de groep in de muurkast erbij en nu hebben we dus met deze bekabeling in het nieuwe huis de echte 3fasen en hier is hete fout gegaan.

nogmaals bedankt iedereen!
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #22
Aha. Wijze les voor de toekomst. ;) Zo'n Perilex contactdoos / stekker is niet bepaald een standaard. Je kunt zo'n toestel niet zomaar verhuizen en de stekker insteken dus.

Succes met het opnieuw aansluiten dan maar. :)
 

Jamadara

  • #23
Hallo allemaal,

Vandaag alles netjes aangesloten. helaas wordt het steeds te warm, is blijvend beschadigd. de pitten gaan niet aan en uit om de warmte te reguleren maar blijven gloeiend rood. een pit blijft wel goed.
is het wel goed om de combi te gebruiken?

groetjes
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #24
Just checking: je bent er wel zeker van dat het nu goed is aangesloten? Een paar foto's scheppen misschien duidelijkheid.

Met de uitleg die je hier gegeven is hebben meerdere mensen, waaronder ikzelf, aangenomen dat de contactdoos goed is aangesloten en dat de coderingen die hier met stift op staan geschreven daadwerkelijk kloppen. Mogelijk zit daar nog de laatste variabele..

Een toestel wat dergelijke mankementen vertoont ondanks juiste bedrading zou ik niet meer met een gerust hart aan het net gekoppeld laten zitten, laat staan gebruiken.
 

CV__

  • #25
Kan best zijn dat er wat spul is doorgefikt.

Hoe is alles nu aangesloten?
 

Jamadara

  • #26


nu zijn de kabels zo aangesloten.
 

CV__

  • #27
Welke schema stond er bij de kabel? (Hoe verhouden de aderkleuren zich tot de pennen in de stekker)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu